Forretningsutvikling og digitalisering (Heftet)

Forfatter:

Bo Hjort Christensen

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 328
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202657604
Kategori: Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag og Logistikk
Fag: Logistikk
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Forretningsutvikling og digitalisering

Forretningsutvikling og digitalisering gir leseren innsikt i anskaffelse og implementering av digitale forretningssystemer. Boken behandler såkalt Enterprise Resource Planning (ERP) fra ulike perspektiver og beskriver status og trender i markedet, med særlig vekt på overgangen til skybaserte løsningskonsepter (SaaS). I tillegg tar boken for seg rådende praksis når det gjelder valg og implementering av systemer, inkludert dialogbaserte anskaffelsesprosesser og agile metoder.

I denne boken søker forfatteren å skape orden og struktur i ERP-faget. Teknologi, økonomi og forretningsutvikling behandles i sammenheng. Den pedagogiske modellen kalles P7-rammeverket der de syv p-ene er penger, produkt, prosess, prosjekt, perspektiv, persepsjon og partner. Anskaffelse og implementering av digitale forretningssystemer er risikofylt og kostnadskrevende. Boken har en praktisk vinkling og inneholder konkrete hjelpemidler som kan anvendes når bedrifter skal bygge en ny digital plattform.

Bokens målgruppe er alle som er involvert i å anskaffe og implementere ERP-systemer. Den er også relevant for alle som jobber med prosessforbedring og forretningsutvikling, dvs. digitalisering. Boken er egnet for studenter som tar kurs som behandler organisasjoners anvendelse av informasjonsteknologi.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Bo Hjort Christensen er sivilingeniør og bedriftsøkonom og har siden midten av 1980-årene vært tilknyttet Handelshøyskolen BI som høyskolelektor ved Institutt for Ledelse og organisasjon. Parallelt har han arbeidet som rådgiver for bedrifter som skal anskaffe og implementere forretningssystemer. I tillegg har han i en årrekke arbeidet med markedsanalyser som har vurdert ERP-systemenes kvaliteter, økosystemer og markedsposisjoner. Resultatet har kommet markedet til gode gjennom seminarer og kurs.