Forholdet mellom panteretten og det sikrede kravet (Innbundet)

Forfatter:

Hans Fredrik Marthinussen

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 594
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202292478
Kategori: Pengekrav og inndrivelse og Avtale- og kontraktsrett
Fag: Avtale- og kontraktsrett, Pengekrav og inndrivelse
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Forholdet mellom panteretten og det sikrede kravet

Denne boken tar for seg hvordan panteretten forholder seg til det kravet den er ment å sikre. Forfatteren analyserer hvordan koblingen mellom panteretten og de tingsrettslige reglene på den ene siden og fordringsretten og de fordringsrettslige reglene på den andre siden er gjennomført i norsk rett.

Hovedfokuset i boken er å vise hvordan panteretten på ulike måter kan frikobles fra det sikrede kravet, og slik sett bidra til en enklere og tryggere sikring av mer avanserte finansieringsoperasjoner.

Forholdet mellom panteretten og det sikrede kravet vil være nyttig for alle som arbeider med panterett og for studenter som ønsker en dypere forståelse av panteretten.

Til toppen

Presse Forholdet mellom panteretten og det sikrede kravet

«Ei djuptpløyande, komparativ framstilling som denne av sentrale formuerettslege tema er det all grunn til å glede seg over, og boka bør vera til inspirasjon for andre doktorandar.»

Kåre Lilleholt, Lov og rett 4/2011

«Denne velskrevne og perspektivrike bok om sentrale panterettslige spørsmål ... [har] nyttig stoff i massevis også for den som nærmer seg panteretten med praktikerens briller på.»

Thor Falkanger, Nytt i privatretten 4/2010

Til toppen

Forfatter(e)

Hans Fredrik Marthinussen er professor ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Bergen og har en ph.d. i rettsvitenskap. Han har en bred vitenskapelig produksjon innenfor de formuerettslige fagene, blant annet i tingsrett, panterett, pengekravsrett, konkurs- og kontraktsrett. Marthinussen har også bred internasjonal erfaring fra flere store europeiske forskningsprosjekter.