Foreldresamtalen (Heftet)

Kommunikasjon og relasjon mellom hjem og barnehage

Forfatter:

Maria Kristianne Myrann

Les forfatterens innlegg på Fagsnakk: Den viktige foreldresamtalen

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 96
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202688714
Kategori: Ledelse, samarbeid og utviklingsarbeid , Pedagogikk og lærerutdanning , Barns utvikling, lek og læring og Barnehagelærerutdanning
Fag: Barns utvikling, lek og læring, Ledelse, samarbeid og utviklingsarbeid
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Foreldresamtalen

Foreldresamtalen er en viktig del av samarbeidet mellom hjem og barnehage, og den eneste formelle arena for samarbeid om enkeltbarn. Denne boka gir en innføring i foreldresamtalen som samarbeidsform og tar opp formelle, praktiske, etiske og kommunikasjonsmessige aspekter. Forfatteren trekker inn aktuelle perspektiver som likeverd, interkulturalitet og digital kommunikasjon.

Refleksjonsspørsmål etter hvert kapittel innbyr til arbeid individuelt eller i samarbeid med andre, i student- eller kollegagrupper. Boka kan brukes til kollegial refleksjon, og slik gi personalgrupper et felles utgangspunkt for planlegging, gjennomføring og oppfølging av foreldresamtaler i barnehagen.

Målgruppen er studenter i barnehagelærerutdanningen, særlig innen kunnskapsområdet Ledelse, samarbeid og utviklingsarbeid. Den er svært aktuell for barnehagelærere og daglige ledere i barnehager.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Maria Kristianne Myrann er universitetslektor ved Universitetet i Agder, der hun underviser ved barnehagelærerutdanningen og bachelorstudiet i pedagogikk, sistnevnte også som studieprogramleder. Myrann har mastergrad i pedagogikk og videreutdanning i familieterapi. Hun forsker på kommunikasjon i foreldresamarbeid og foreldresamtaler, både i ordinært foreldresamarbeid og spesifikt i samarbeid med flyktningforeldre.