Fordi det er verdt det (Innbundet)

Kvinners vei mot toppen av næringslivet

Forfatter:

Lilla Sølhusvik

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202590314
Om utgivelsen Fordi det er verdt det

Mens andre områder av samfunnslivet etter hvert har noenlunde jevn kjønnsfordeling, er det fremdeles bare en håndfull kvinnelige toppledere i næringslivet. I denne boka presenterer den profilerte NRK-journalisten Lilla Sølhusvik åtte av de fremste. Hun drøfter samtidig hva det kan skyldes at det er så få av dem, og hvilke særlige utfordringer det byr på å lede store konserner og samtidig ofte måtte forholde seg til et usynlig glasstak.

Til toppen

Presse Fordi det er verdt det

En annerledes selvhjelpsbok 16.04.2019

«NRK-profil Lilla Sølhusviks nye bok om kvinners vei mot toppen av næringslivet er en interessant samling portrettintervjuer […] Intervjuobjektene har alle spennende historier å fortelle om hvordan det har vært å kjempe seg frem i mannsdominerte miljøer, og rådene de kommer med er troverdige og relevante.»

Linn Marie Hammernes, Finansavisen

Innsikt i toppsjiktet 05.04.2019

«Historiene opnar òg opp ein flik av ei verd som vi generelt ikkje veit så mykje om. Vi får eit glimt av kva som skjer i styreromma og konsernleiinga i dei store selskapa, særleg korleis prosessen med rekruttering av toppleiarar kan gå til. Vi får vite kva som har vore avgjerande for at akkurat desse kvinnene har blitt spurde, takka ja og fått jobben. Sist, men ikkje minst får vi levende forteljingar om åtte dyktige og mektige kvinner som har noko å seie og lære bort.
[...] Som interessert lesar av stoff om kvinner finn eg boka relevant – og ganske kul.»

Marit Stadler Wærness, Dag og Tid

Til toppen

Forfatter(e)

Lilla Sølhusvik (f. 1967) har i en årrekke vært politisk journalist i NRK. Hun har også vært utenriksreporter og redaksjonssjef for NRK Alltid Nyheter.