For deg skal alt bli bedre (Innbundet)

Forfatter:

Johanne Rogndal

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 192
Illustratør: Marki, Siri
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202668044
Om utgivelsen For deg skal alt bli bedre


For deg skal alt bli bedre er en bok om hvordan fortiden vår er med oss når vi blir foreldre, og fletter seg inn i relasjonen til barna våre på måter vi sjelden er bevisst. Tiden, samfunnet og kulturen vi lever i, skaper noen ideer i oss om hvordan et barn skal være, og familien vi kommer fra vil alltid være bakteppet for hvordan vi selv er foreldre.

Som psykolog hører Johanne Rogndal både kvinner og menn fortelle at det var viktig for dem å ikke gjenta sin egen barndom med egne barn. Likevel blir det ofte slik at noen ting gjentar seg uten at vi reflekterer over det, eller at vi kjemper så hardt mot fortiden at den kommer til uttrykk på måter som vi ikke liker, og forplanter seg videre til barna våre. Hun skriver som mor, og med bakgrunn som psykolog. Hun er relativt fersk i begge roller, men som psykolog vet hun i alle fall én ting: Det som gjør terapeuter gode, er ikke å viske ut fortidens avtrykk, men å hele tiden reflektere og ta stilling til hvordan våre erfaringer påvirker oss i møte med andre mennesker.

Til toppen

Presse For deg skal alt bli bedre

«Elsker boka og anbefaler den til alle.»

Oda Weider-Krog, Familiepodden

«En nydelig bok om hvordan vi bærer med oss vår egen fortid i møte med våre barn - på godt og vondt.»

«Rett og slett en fryd å lese!»

«Boken hjelper oss å se oss selv og vårt samspill med våre barn, fra utsiden. På denne måten blir det også lettere for oss å møte barna på deres egne premisser, og ut fra barnas behov - heller enn å utkjempe våre egne oppvekstkamper på ny.»

«Dette er en solid fagbok - full av kloke betraktninger og innsikter, presentert i et språk og en innpakning som overgår mange skjønnlitterære tekster om foreldre og barn. Boken taler nemlig like mye til hjertet som til hodet.»

Frode Thuen, A-magasinet: Leve Sammen

Til toppen

Forfatter(e)

Johanne Rogndal er psykolog med utdannelse fra UiB. Hun har vært med på oppstart og drift av en større klinikk i Oslo, der hun hovedsaklig jobbet med terapi for voksne, par og familier.

Nå er hun arbeids- og organisasjonspsykolog hos Moment organisasjon og ledelse. Hun har skrevet flere artikler på nettsiden Psykologisk.no, som hun var med på å etablere i 2013.

For deg skal alt bli bedre er hennes første utgivelse.