Følelser (Heftet)

Kjennetegn, funksjon og vrangsider

Forfatter:

Tone Normann-Eide

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 536
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202616618
Kategori: Psykologi og psykiatri og Helse- og sosialfag
Fag: Psykologi og psykiatri
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Følelser

Følelser – kjennetegn, funksjon og vrangsider utforsker 12 av våre mest sentrale følelser ut ifra sentrale teorier, forskning og klinisk praksis der menneskets følelsesliv står i sentrum. Du lærer hvordan følelser – eller mangel på følelser – kan styre menneskers hverdag, deres relasjoner og sosiale liv.

Forfatteren går igjennom hvordan disse følelsene – kjærlighet, interesse, glede, redsel, sinne, tristhet, avsky, skam, skyld, sjalusi, misunnelse og forakt – utvikles og erfares, hvilket budskap de har og hvordan de kommer til uttrykk. I tillegg viser boken hvilke konsekvenser det kan få for vår fungering når den følelsesmessige utviklingen hemmes eller forstyrres.

Følelser er først og fremst skrevet for deg som tar profesjonsutdanningen i psykologi eller for deg som tar master- eller videreutdanning innen psykologi og psykisk helsearbeid. Boken vil også være et nyttig oppslagsverk for psykologer, psykoterapeuter og annet helsepersonell, samt fagpersoner som ønsker mer kunnskap og trygghet for å jobbe med menneskers følelsesliv. Boken passer også for deg som er nysgjerrig på følelsenes iboende natur og kraft til å forme våre liv.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Presse Følelser

Et sjeldent bokverk
Psykologen Tone Normann-Eide har levert en usedvanlig bok. Den er resultat av at forfatteren blant annet har lyttet empatisk til pasienter i 18 år og samtidig har holdt seg oppdatert på internasjonal forskning på sitt fagområde. Mesterstykket ligger likevel i hvordan hun har reflektert og bearbeidet disse inntrykkene til en utpreget faglig, men også personlig preget tekst tilgjengelig for de fleste. Her er knapt en side som ikke gir leseren impuls til gjenkjennelse fra eget følelsesliv.

Hallvard Håstein, Spesialpedagogikk 0121, se side 76Les hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)

Tone Normann-Eide er psykologspesialist og ansatt ved Oslo universitetssykehus. Hun har også en bistilling som universitetslektor ved Universitetet i Oslo, hvor hun underviser studenter som tar profesjonsutdanningen i psykologi. I tillegg skriver hun essays og fagartikler for ulike tidsskrifter.