Flerkulturelt verksted (Heftet)

Ulike tilnærminger til kompetanse for mangfold

Forfatter:

Stein Laugerud, Maria Elisabeth Moskvil og Eva Maagerø (red.)

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 242
Forlag: Portal forlag
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788283140637
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Flerkulturelt verksted

I studieåret 2014/15 samlet en rekke fagpersoner på Høgskolen i Buskerud og Vestfold seg i Flerkulturelt verksted for å diskutere og reflektere over flerkulturelle spørsmål i undervisning og forskning. Flere prosjekter ble satt i gang, noen tverrfaglige og noen innen bestemte fag; noen empiriske studier, andre tekststudier, og andre igjen knyttet til doktorgradsarbeid.

Målet var å sette flerkulturelle perspektiver på dagsorden og øke kompetansen om mangfold i det norske samfunnet både hos studenter og dem som underviser og forsker. Denne boka består av tolv artikler som alle har sitt utgangspunkt i prosjekter som det ble arbeidet med i Flerkulturelt verksted. Boka har kommet til gjennom nært samarbeid mellom deltakerne i verkstedet. Den skal være til inspirasjon for andre som ønsker å gjøre noe liknende. Artiklene byr på ny forskning og nye utviklingsarbeid der flerkulturelle perspektiver spiller en viktig rolle og ses på som en ressurs uansett fag og temaer.

Til toppen

Forfatter(e)
Stein Laugerud er førstelektor i pedagogikk og jobber ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold.

Eva Maagerø er professor i norsk ved Universitetet i Sørøst-Norge. Hun arbeider særlig med sosialsemiotikk, systemisk funksjonell lingvistikk, multimodalitet og literacy, og hun har undervist i lærerutdanningen i mange år.

Maria Elisabeth Moskvil er høgskolelektor ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold.