Finnes altruisme? (Heftet)

Kultur, gener og andres velferd

Serie: Cappelens upopulære skrifter 68

Forfatter:

David Sloan Wilson

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 219
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: Does altruism exist?
Oversatt av: Lilleskjæret, Eivind
Serie: Cappelens upopulære skrifter
Serienummer: 68
ISBN: 9788202485313
Kategori: Historie, religion og filosofi og Samfunnsvitenskap
Fag: Historie, religion og filosofi, Samfunnsvitenskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Finnes altruisme?

Finnes den ekte, uselviske altruismen? Eller har den naturlige utvelgelsen gjort oss umedgjørlige og egoistiske i vår streben etter overlevelse? David Sloan Wilsons «kortfattede bok om et stort spørsmål» er ikke bare en invitasjon til å delta på en utfordrende reise gjennom evolusjonsbiologien, men også et ambisiøst og entusiastisk vitenskapelig forsvarsskrift for betydningen av altruisme – ikke bare for menneskeartens overlevelse, men også for fremtiden til global politikk, forretningsutvikling og utformingen av politiske retningslinjer. Uten å la seg avskrekke av den kompleksiteten som tidligere kjennetegnet biologivitenskapen gjennom dens legitimering av rasediskriminering, totalitær undertrykkelse og rå kapitalisme, foreslår Wilson et modig, vitenskapelig fundert paradigmeskifte: en overgang fra en verden preget av den konkurranselystne arten homo economicus til en verden hvor samarbeid og altruisme er garantister for menneskets overlevelse på jorda.

Fra Nina Witoszeks etterord til Finnes altruisme?

Til toppen

Andre aktuelle titler

Presse Finnes altruisme?

«... et engasjert og entusiastisk kampskrift for altruisme som den beste vei for å løse globale og mellommennesklige utfordringer.»

Per Jakob Skaanes, Bedre skole 1/2016

«Finnes alturisme? er en velskrevet bok om et spennende spørsmål som byr på mange gode argumenter og betraktninger.»

Hannah Monsrud Sandvik, minervanett.no 28. januar 2016Les hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)
David Sloan Wilson (f. 1949) er en av verdens fremste evolusjonsbiologer og professor i biologi og antropologi ved Binghamton University, New York. Han har en lang rekke utgivelser bak seg, blant annet Darwin's Cathedral (2002), Rethinking the Theoretical Foundation of Sociobiology (2006) med E. O. Wilson og Evolution for Everyone: How Darwin's Theory Can Change the Way We Think About Our Lives (2007). Wilson har blant annet opprettet EvoS, Binghamton Universitys tverrfaglige program for evolusjonsstudier som nå omfatter flere institusjoner, og Evolution Institute, den første tankesmien som utarbeider politiske løsninger ut fra et moderne evolusjonsperspektiv.
Bøker i serien