Finansiell risikostyring (Ebok)

Forfatter:

Pål E. Korsvold og Geir Bjønnes Høidal

Forfatter: og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 324
Illustratør: Olsen, Ove
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 5.34 MB
Filformat: PDF
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202629977
Kategori: Finans , Organisasjon og ledelse og Revisjon, skatt og regnskap
Fag: Finans, Organisasjon og ledelse, Revisjon, skatt og regnskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Finansiell risikostyring

Finans- og råvaremarkedene er preget av varierende priser, og det er vanskelig å forutse hvilken retning markedene tar. For mange bedrifter er dette problematisk. Historien har vist at prisen på sentrale innsatsfaktorer kan dobles i løpet av kort tid. For eksempel selger flyselskaper billetter til faste priser flere måneder før avreisetidspunktet. Med sterkt økende priser på jetdrivstoff, kan et forventet overskudd raskt snu til røde tall.

Finansiell risikostyring handler om hvordan bedrifter kan håndtere finansiell risiko forbundet med sterkt svingende priser i finans- og råvaremarkeder. Boken inneholder en rekke eksempler på hvordan dette kan gjøres, både i forbindelse med valutarisiko og med svingende oljepriser og renter.

2. utgave er oppdatert med hensyn til endringene i valutamarkedet og markedene for råvarer siden 2012, og spørsmål og øvingsoppgaver, samt løsningsforslag til disse, er nå inkludert.

Boken kan brukes både i næringslivet og som lærebok innen finans eller bedriftsøkonomi. Det forutsettes ingen spesielle forkunnskaper om valuta, internasjonal økonomi eller råvaremarkedene. Finansiell risikostyring er et tema som sjelden behandles i norsk akademisk litteratur. Denne boken er derfor et viktig bidrag for norsk næringsliv som opererer med valuta- og råvareprisrisiko kontinuerlig.

E-boken tilsvarer 2. trykte utgave, Oslo: Cappelen Damm, 2017.

Til toppen

Andre utgaver

Finansiell risikostyring
Bokmål Heftet 2017
Forfatter(e)

Pål E. Korsvold er professor emeritus i finansiell økonomi ved Handelshøyskolen BI. Han har doktorgrad fra Indiana University (USA). Han har tidligere vært «assistant professor» ved den prestisjefylte franske businesskolen INSEAD og har hatt «visiting professorships» ved San Diego State University (USA) og University of Sydney (Australia). Korsvold har skrevet en rekke artikler om temaer innen finans og valutastyring. Han er en mye benyttet foredragsholder og rådgiver innen norsk næringsliv på temaet valutastyring.

Geir Bjønnes Høidal har doktorgrad fra Universitetet i Oslo/Handelshøyskolen BI, og er førsteamanuensis ved Institutt for finansiell økonomi ved Handelshøyskolen BI. Her har han bred undervisningserfaring fra Bachelorkurs, executive-programmer og doktorgradskurs. Høidal har i sin forskning gjort nybrottsarbeid om hvordan aktørene i finansmarkedene oppfører seg, og har internasjonale publiseringer om temaet. Han har også praktisk erfaring fra arbeid med risikostyring. Høidal har også skrevet bøker om internasjonal finans og valutamarkedet. Tidligere har han blant annet vært tilknyttet Swedish House of Finance i Stockholm.