Europa tar form (Heftet)

År 300 til 1350

Forfatter:

Sverre Bagge

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 337
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202645601
Kategori: Historie og Historie, religion og filosofi
Fag: Historie
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Europa tar form

Europa tar form tar for seg middelalderens Europa, fra år 300 til 1350. Boken har i en årrekke vært selve standardverket innenfor europeisk middelalderhistorie på norske universiteter og høyskoler. Den kommer nå i en revidert utgave som inkluderer den aller nyeste forskningen på feltet.

Fremstillingen starter på 300-tallet og viser hvordan det vestromerske imperium først ble avløst av den østlige og vestlige kristenheten, og deretter også den islamske kulturen fra 600-tallet av. En sentral utviklingslinje i boken er hvordan det kristne Vest-Europa utviklet seg fra å være et tilbakeliggende område, til å bli en stadig mer dominerende maktfaktor mot slutten av perioden. I løpet av høymiddelalderen framstod særlig kirken, staten og byene som de grunnleggende samfunnsinstitusjonene som bidro til å styrke den vestlige makten. Gjennom å risse opp de lange linjene i samfunnsutviklingen, viser forfatteren hvordan befolkningsvekst, økonomiske endringer, politiske konflikter, religiøse stridigheter og kulturelle motsetninger bidro til å forme det tidlige Europa.

Boken er skrevet for studenter i historie, men passer også godt for alle historieinteresserte som ønsker mer kunnskap om europeisk middelalder.

Til toppen

Andre utgaver

Europa tar form
Bokmål Ebok 2020

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Sverre Bagge (f. 1942) er professor emeritus ved Universitetet i Bergen og en av landets fremste middelalderhistorikere.