Europa tar form (Heftet)

År 300 til 1350

Forfatter:

Sverre Bagge

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 337
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202645601
Kategori: Historie og Historie, religion og filosofi
Fag: Historie
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Europa tar form

Europa tar form tar for seg middelalderens Europa, fra år 300 til 1350. Boken har i en årrekke vært selve standardverket innenfor europeisk middelalderhistorie på norske universiteter og høyskoler. Den kommer nå i en revidert utgave som inkluderer den aller nyeste forskningen på feltet.

Fremstillingen starter på 300-tallet og viser hvordan det vestromerske imperium først ble avløst av den østlige og vestlige kristenheten, og deretter også den islamske kulturen fra 600-tallet av. En sentral utviklingslinje i boken er hvordan det kristne Vest-Europa utviklet seg fra å være et tilbakeliggende område, til å bli en stadig mer dominerende maktfaktor mot slutten av perioden. I løpet av høymiddelalderen framstod særlig kirken, staten og byene som de grunnleggende samfunnsinstitusjonene som bidro til å styrke den vestlige makten. Gjennom å risse opp de lange linjene i samfunnsutviklingen, viser forfatteren hvordan befolkningsvekst, økonomiske endringer, politiske konflikter, religiøse stridigheter og kulturelle motsetninger bidro til å forme det tidlige Europa.

Boken er skrevet for studenter i historie, men passer også godt for alle historieinteresserte som ønsker mer kunnskap om europeisk middelalder.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Sverre Bagge (f. 1942) er professor emeritus ved Universitetet i Bergen og en av landets fremste middelalderhistorikere.