Et kritisk blikk på sportsjournalistikk (Heftet)

Medier og idrett i en globalisert verden

Forfatter:

Gerd von der Lippe

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 404
Forlag: IJ-forlaget
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788271473396
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Et kritisk blikk på sportsjournalistikk
Sportsjournalistikk handler først og fremst om følelser enten idolene seirer, taper eller bare har en sånn passelig dag på jobben. I intense hundredels sekunder ser vi om ballen er i mål, distansen er vunnet, hoppet er vellykket eller kastet langt nok.

Det er nettopp blandingen av galskap, innlevelse og entusiasme som gjør at mange seere, lyttere og lesere bryr seg om idrett i mediene. Idrettsheltene gir dessuten næring til våre myter, drømmer og fantasier. Og når en skikkelig idrettsskandale er under oppseiling, tar det bare et tastetrykk før vi kjenner alle detaljer. Mediene har gått fra deadline til online.

Et kritisk blikk på sportsjournalistikk er beregnet på studenter i idrett, journalistikk- og mediefag, kultur, norsk og kroppsøving. Den kan med fordel også leses av sportsredaktører og -journalister, idrettselskere og idrettshatere.

Til toppen

Forfatter(e)
Gerd von der Lippe er professor i idrettssosiologi ved Institutt for frilufsliv, idrett og kroppsøving, Høgskolen i Sørøst-Norge. Hun har forsket på kjønn og makt i et idrettssosiologisk og historisk perspektiv, og var den første i Norge som begynte å forske på idrett og kjønn. Hun har de senere år konsentrert seg om sportsjournalistikk, og kjenner også idrettsfeltet som tidligere toppidrettsutøver og frilans sportsjournalist.