Et helt vanlig barn (Ebok)

Forfatter:

Kirsten Flaten

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 156
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 2.21 MB
Filformat: PDF
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202628116
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Barns utvikling, lek og læring , Spesialpedagogikk og Pedagogikk og elevkunnskap
Fag: Barns utvikling, lek og læring, Pedagogikk og elevkunnskap, Spesialpedagogikk
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Et helt vanlig barn

Et helt vanlig barn er en bok som ser på mangfoldet i barns utvikling. Boken viser hva som kan forventes av et vanlig barn, og hvordan variasjon hos barn kan forklares innenfor et normalitetsspekter.

Et vanlig barn med en vanlig oppvekst skal ikke forveksles med det å være lik alle andre. Alle barn er unike og skal få lov å kjenne på og bli anerkjent for sin individualitet. Det å anerkjenne «vanligheten» er en del av dette. Hensikten med boken er å presentere et motsvar til den økende tendensen til å se på barn med tanke på hvilken støtte de har behov for.

Svært mye av barns utvikling er godt innenfor det vanlige, selv om det ikke følger en gjennomsnittsnorm. Forfatteren ser at mange av barna som hjelpeapparatet og barnehage/skole har vært bekymret for, har utviklet seg til flotte voksne med selvstendig liv. I ettertid stiller hun spørsmål ved om barna og foreldrene ble påført unødvendig stress gjennom all den velvillige og faglige oppfølgingen de ble «påført». Kanskje is i magen og kunnskap om variasjon hos barn hadde vært god nok oppfølging for flere av disse barna?

«Hvis det normale blir en smal sti, kan det bli flere som ikke finner den», skriver Kjersti Ericsson i Korsvold (2016). Dette er bokens røde tråd - og en oppfordring om å se etter ressurser og normalitet hos barn.

E-boka tilsvarer 1. trykte utgave. Oslo: Cappelen Damm, 2018.

Til toppen

Andre utgaver

Et helt vanlig barn
Bokmål Heftet 2018
Forfatter(e)

Kirsten Flaten er utdannet allmennlærer. Hun er master i spesialpedagogikk (Universitetet St. Thomas i Minnesota) og psykologi (Norges tekniske og naturvitenskapelige universitet, NTNU). Flaten er ansatt som dosent ved Avdeling for lærarutdanning og idrett ved Høgskulen på Vestlandet. Forskingsfeltet hennes har særlig vært psykisk helse, angst og utprøving av angstforebyggende programmer. Flaten har publisert en rekke fag- og vitenskapelige artikler, og utgitt to fagbøker.