Et fritt liv (Innbundet)

Om å ønske seg noe annet i verdens rikeste land

Forfatter:

Simen Tveitereid

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 296
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202586676
Om utgivelsen Et fritt liv

Simen Tveitereid flyttet til småbruket der han har tilbragt alle ferier. Han ville ha mer tid med familien, få med seg heggens blomstring om våren og ta en fisketur en klar høstmorgen. Han ville gjøre mer kroppsarbeid ute, ikke sitte foran en skjerm hele dagen.

Men et slikt liv er et brudd med normen i vårt samfunn. I Norge er velstanden tredoblet siden 1970-tallet. Likevel vil vi ha økt lønn hvert år, og vi jobber stadig like hardt. Og nesten alle politikere sier at nordmenn i fremtiden må jobbe mer om vi skal redde velferdsstaten. Dermed skal vi også tjene mer penger og forbruke mer.

Er dette i tråd med de verdiene vi setter høyest i livet? I Et fritt liv forteller Simen Tveitereid om store og små hendelser på småbruket. Boken er også et essay om arbeidets rolle i livet velstandens dilemma: Gleden over nye ting og opplevelser, strevet med å skaffe seg dem og å klare å sette pris på alt sammen.

Til toppen

Presse Et fritt liv

Tveitereid flytter til småbruket med både kunnskap om norsk arbeidsliv og rikholdige fakta om vårt forhold til natur og velstand i kofferten. Han skildrer dessuten sin egen families enorme forvandling i løpet av noen få generasjoner... Det er blitt en essayistisk, smart og velskrevet bok.

Hilde Østby, Aftenposten

Til toppen

Forfatter(e)

Simen Tveitereid (f. 1971) er skribent, forfatter og medredaktør i nettmagasinet Harvest – Mennesket & Naturen. Han har studert idéhistorie og mediefag. Tidligere har han skrevet bøkene Northug, Nansen og jeg og Hva skal vi med barn? Han bor på et småbruk med samboer, to barn, 16 sauer og 12 høner.