Anders Johan W. Andersen, f. 1965, dr.philos., instituttleder for Institutt for psykososial helse, Universitetet i Agder. Deltatt i flere forskningsprosjekter om psykisk helse og psykisk helsearbeid. Ansvarlig redaktør for Tidsskrift for psykisk helsearbeid fra 2007 til 2011.
Inger Beate Larsen, f. 1954, ph.d. i samfunnsmedisinske fag, førsteamanuensis i psykisk helsearbeid, Universitetet i Agder. Arbeidet innen psykisk helsevern og med utdanning innen psykisk helsearbeid. Forskningsfelt: arkitektur og helse og tvang innen psykisk helsevern.
Anne Brita Thorød er dosent emerita i psykisk helsearbeid/psykososial helse ved Universitetet i Agder og cand.polit i sosialt arbeid. Hun har variert praksiserfaring innen sosialt og psykososialt arbeid, med hovedvekt på arbeid med barn og unge. Thorøds forskningsfelt er barnefattigdom, psykisk helse og antrozoologi. Hun er medredaktør i Engasjement i praksis (2013), samt bidragsyter i Fagdidaktikk for SRLE. Barnehagens fagområder, kunnskapsgrunnlag og arbeidsmåter (2021) og Å satse på dosenter (2020). Les mer om Thorød på Universitetet i Agder (UiA).
Laila Aamot (f. 1943) er sosionom og cand.polit. i sosialt arbeid. Hun har ledet flere fagutviklingsprosjekter innenfor psykisk helse for barn og unge, og skrevet flere fagbøker. Den siste boka heter
Samhandling mellom barnevern og BUP (2011).
Carl Christian Bachke er dosent emeritus i spesialpedagogikk og veiledningspedagogikk ved Universitetet i Agder. Han er utdannet lærer og har pedagogisk embetseksamen. Han har undervisningserfaring på alle nivåer fra barnehage til universitet og har arbeidet som inspektør, rektor, PP-rådgiver, skoleutvikler i Afrika med mer. Hans forskning og publisering er tematisk bred og omfattende, men tyngden ligger innenfor dosentdisiplinene.
Tore Dag Bøe, f. sosionom og stipendiat i psykisk helsearbeid, Universitetet i Agder.
Merete Lund Fasting arbeider som førsteamanuensis ved Fakultet for helse- og idrettsvitenskap ved Universitetet i Agder. Hennes doktoravhandling omhandler barns lek og lekesteder utendørs. Hennes fokus i forskning er barn, lek, bevegelse, natur, betydningsfulle steder, barndom, livsmestring og friluftsliv. Hun har publisert artikler, bokkapitler og bøker innenfor disse temaene, blant annet var hun medredaktør for boka Å forske blant barn (2021) og bidragsyter i Friluftspedagogikk (2019), Læring (2016) og Engasjement i praksis (2013). Nå jobber hun med et større prosjekt med tittelen Lekens kraft – lek, bevegelse og natur som livsmestring. Les mer om Fasting på Universitetet i Agder.
Kamilla Freyr, kunst- og idéhistoriker og doktorand i estetikk, Uppsala Universitet.
Tor Freyr, filosof og doktorand i filosofihistorie, Uppsala Universitet.
Hans Grelland, f. 1947, professor i kvantekjemi ved Universitetet i Agder. Han er også master i filosofi og har skrevet flere bøker innen dette feltet. Hans hovedinteresser er tolkningsproblemet i kvantefysikken og relativitetsteorien og eksistensfilosofiske spørsmål.
Trine Habberstad, f. 1947, cand.polit. i sosialt arbeid. Mangeårig praktisk erfaring i sosialtjeneste, sykehus og som pasientombud samt undervisningserfaring fra Universitetet i Agder. De siste årene har hun vært frilanser med tilknytning til blant annet det regionale brukerstyrte senteret ROM. Hun har publisert flere artikler.
Jaakko Seikkula, f. 1953, professor og viserektor ved psykologisk institutt, Universitetet i Jyväskylä. Særlig kjent for utviklingen av en nettverksbasert terapiform kalt «Åpne samtaler». Er oversatt til blant annet engelsk, tysk, nederlandsk, spansk, svensk, dansk og norsk.
Janneke Quarles van Ufford, f. 1946, cand.polit. i sosialt arbeid, universitetslektor ved vernepleierutdanningen, Universitetet i Agder. Variert praksiserfaring innen sosialt og psyko-sosialt arbeid med hovedvekt på barn og unge. Interessefelt rus i familier.