En smak av forskning

Bacheloroppgaven som prosjekt, prosess og produkt

Ingvill Stuvøy, Aksel Tjora og Gunhild Tøndel (red.), 2021, Ebok, Bokmål, EPUB3

Omtale

Hva skal til for å skrive en god bacheloroppgave? Bacheloroppgaven er for mange studenter den første øvelsen i å formulere, utforme, gjennomføre og dokumentere et helt eget forskningsprosjekt, og det er ofte forbundet med mange forventninger og mye usikkerhet. Hensikten med denne boka er å gi en støtte i arbeidet med bacheloroppgaven, fra start til slutt.

En smak av forskning samler bidrag fra en rekke vitenskapelig ansatte som jobber med veiledning av studenter innenfor samfunnsvitenskapelige emner ved høyere utdanningsinstitusjoner i Norge, og innledes med bidrag fra studenter som nylig er ferdige med sine oppgaver. Boka tar også for seg tema som design, problemstilling, litteraturbruk, akademisk skriving, veileders rolle, etikk, oppgavens innledning, litteraturbruk og referanser, bruk av teori og data, og ulike metodiske tilnærminger, og sist, men ikke minst, hvilke kriterier som brukes for å vurdere slike oppgaver.

Gjennom hele boka vektlegger forfatterne hva som er gode valg innenfor ulike prosjektdesign. Boka kan derfor leses som en utvidet veileder, med den gjennomførbare, kreative og solide bacheloroppgaven som mål.

En smak av forskning henvender seg til studenter som skal skrive bacheloroppgave innenfor samfunnsvitenskapelige fag, og vil også være av interesse for veiledere av bachelor- og masteroppgaver.

Bidragsytere: Ingvill Stuvøy, Gunhild Tøndel, Aksel Tjora (red.), Ellen Andenes, Serafima Andreeva, Hilde Bjørkhaug, Arild Blekesaune, Brita Bungum, Finn Ove Båtevik, Sissel H. Eriksen, Bjarte Folkestad, Ulla Forseth, Marte Frøyhaug, Stefan Geiß, Ragnhild Halsen, Trond Heitmann, Magnus Rom Jensen, Jorunn Kaasa, Katrine Larsson, Melanie Magin, Lisa Reutter, Anne Grete Sandaunet, Katja Haaversen-Westhassel Skjølberg, Marie Holm Slettebak, Roar Stokken, Christian Sørhaug, Aurora Terjesdatter Sørsveen, Irene Trysnes, Mariann Villa og Heidrun Åm.