En liten åpen by (Innbundet)

Fortellingen om Risør 1500-1873

Forfatter:

Victor Norman

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 480
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202659431
Kategori: Historie og Historie, religion og filosofi
Fag: Historie
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen En liten åpen by

Denne boken følger innbyggerne i den eldste av sørlandsbyene fra 1500-tallet til toppåret 1873. Den handler om byeieren som ble forvist, om kvinnen som reddet stedet fra ruin, om Eidsvoldmannen som drev kapervirksomhet midt på havnen, om to bybranner og mye mer. Det mest spennende er allikevel fortellingen om det omskiftelige hverdagslivet til fattig og rik i en by der fallhøyden var stor.

Til toppen

... spennende for et allment publikum. Det er fordi Norman bruker detaljene fra Risørs historie til å fortelle en videre, allmenn historie; den om hvordan samfunn blir til og mennesker ordner seg i mellom. Den om hvorfor ting blir som de blir.
Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

Andre aktuelle titler

Presse En liten åpen by

«... spennende for et allment publikum. Det er fordi Norman bruker detaljene fra Risørs historie til å fortelle en videre, allmenn historie; den om hvordan samfunn blir til og mennesker ordner seg i mellom. Den om hvorfor ting blir som de blir.»

 
Valerie Kubens, Fædrelandsvennen 11. desember 2021

Til toppen

Forfatter(e)

Victor Norman er født og oppvokst i Risør, er samfunnsøkonom og professor emeritus ved NHH hvor han var rektor 1999-2001. Han har vært statsråd i Bondevik II-regjeringen og er fast spaltist i DN.