En liten åpen by (Innbundet)

Fortellingen om Risør 1873-2018

Forfatter:

Victor Norman

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 476
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202624453
Kategori: Historie
Fag: Historie
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen En liten åpen by

Boken forteller om Risørs historie og veien fra velstående seilskuteby, via fritt fall i 1910, egalitær samling i bånn etterpå og fredelig industriby etter krigen, til dagens vakre småby med postindustriell veksthemming. I En liten åpen by forteller Victor Norman om sjøfolk og utvandrere og kvinnepionérer, om ustyrlige avisredaktører og lavkirkelige opprørere, om teselskaper og avholdskamp, om skjær og seiling og sommergjester — og mye mer.

Til toppen

Mange av oss holder Risør for å være den vakreste av Sørlandsbyene, og nå kan byen også smykke seg med en flott og velskrevet historie om seg selv.
Jo Van Der Eynden, Fædrelandsvennen

Andre aktuelle titler

Presse En liten åpen by

Dyktig og morsomt om Risør 07.07.2019

«Mange av oss holder Risør for å være den vakreste av Sørlandsbyene, og nå kan byen også smykke seg med en flott og velskrevet historie om seg selv.»

 
Jo Van Der Eynden, Fædrelandsvennen

«... et historisk verk av nasjonalt kaliber som Risør kan være stolt av. [...] Victor D. Normans verk er et viktig bidrag for alle som vil forstå småbyens historiske utvikling de siste 150 årene. Det er bare å glede seg til neste bind fra professorens hånd.»

 
Sven Gjeruldsen, Tvedestrandposten

Til toppen

Forfatter(e)

Victor Norman er født og oppvokst i Risør, er samfunnsøkonom og professor emeritus ved NHH hvor han var rektor 1999-2001. Han har vært statsråd i Bondevik II-regjeringen og er fast spaltist i DN.