En liten åpen bok om økonomi (Fleksibind)

Forfatter:

Victor Norman

Forfatter:
Innbinding: Fleksibind
Utgivelsesår: 2023
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202791285
Kategori: Samfunnsøkonomi og Samfunnsfag
Fag: Samfunnsfag, Samfunnsøkonomi
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen En liten åpen bok om økonomi

Hvorfor er det fortsatt store lønnsforskjeller mellom kvinner og menn? Hva er grunnen til at klesbutikker ligger vegg i vegg? Hvorfor samles politiske partier i sentrum? Og hvorfor stiller politikere opp og jubler når en ny eksportbedrift åpner dørene, mens de er totalt fraværende når det kommer en båt med bananer og andre godsaker fra utlandet? Er store forskjeller mellom rike og fattige en pris vi må betale for en velfungerende markedsøkonomi? Må vi ofre økonomisk vekst for å redde verdens klima? Lar det seg i det hele tatt redde?

Dette er noen av spørsmålene som besvares i denne boken, som gir en lett tilgjengelig innføring i økonomers måte å tenke på og i det analyseapparatet de bruker. Dette er i stadig utvikling, og boken følger det fra troen på den rasjonelle, selvsentrerte economic man frem til det mangfoldige faget vi har i dag — med adferdsøkonomi, mikroempiri og opprørsbevegelsen Rethinking Economics.

Boken står på egne ben som en populærvitenskapelig innføring for lesere som ønsker å finne ut hva økonomifaget dreier seg om. Den er samtidig tenkt som et lett tilgjengelig supplement til lærebøker i mikro- og makroøkonomi.

Til toppen

Forfatter(e)

Victor Norman er født og oppvokst i Risør, er samfunnsøkonom og professor emeritus ved NHH hvor han var rektor 1999-2001. Han har vært statsråd i Bondevik II-regjeringen og er fast spaltist i DN.