En kort introduksjon til Snorre Sturlason (Heftet)

Historiker og dikter

Serie: En kort introduksjon 

Forfatter:

Sverre Bagge

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 156
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Serie: En kort introduksjon
ISBN: 9788202644765
Kategori: Historie og Historie, religion og filosofi
Fag: Historie
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen En kort introduksjon til Snorre Sturlason

Snorre Sturlason (1179-1241) var en islandsk høvding, forfatter og skald. Han er mest kjent som forfatter av Heimskringla (Snorres kongesagaer), et av Norges viktigste bokverk. Sverre Bagge gir i denne boken en levende innføring i Snorres forfatterskap og virkningshistorie. Forfatteren diskuterer Snorres stil og forholdet mellom den norrøne sagastilen og samtidig europeisk historieskriving. Han presenterer også Snorres liv og samtid, og drøfter hvordan ettertiden har brukt og fortolket hans livsverk, helt opp til vår tid. Endelig blir forholdet mellom historie og diktning diskutert.

En kort introduksjon til Snorre Sturlason er en fascinerende beretning om en dikter, historiker og politiker som iakttok og dokumenterte det politiske og sosiale spillet i samtiden, både på Island og i Norge.

Til toppen

Det blir ikke bare en innføring i Snorre, dette, det blir også en innføring i drøfting av kilder og hvordan man fortolker historisk materiale
Aasne Jordheim, Forskerforum 8. november 2019

Andre aktuelle titler

Presse En kort introduksjon til Snorre Sturlason

«Boken er et kjempefint supplement til sagalesing, og enhver vil kanskje finne det lettere å lese og forstå Snorres sagalitteratur med denne innføringen som utgangspunkt. [...] Boken er skrevet med et lettleselig språk, og er gjort veldig leservennlig for et allment publikum.»

Svein-Olav Kaurin, Fortid 4/2019

Frydefull lesning om Snorre 08.11.2019

«Boka er en skikkelig god introduksjon! [...] Sverre Bagge er helt klart rett mann til å gi oss en innføring i dette. Han er professor emeritus ved Universitetet i Bergen og spesialist på middelalderhistorie, og det merkes at han har et svært gjennomarbeidet forhold til det han skriver om. Det blir ikke bare en innføring i Snorre, dette, det blir også en innføring i drøfting av kilder og hvordan man fortolker historisk materiale.»

Aasne Jordheim, ForskerforumLes hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)

Sverre Bagge (f. 1942) er professor emeritus ved Universitetet i Bergen og en av landets fremste middelalderhistorikere.

Bøker i serien