En kort introduksjon til Norge på 1900-tallet (Heftet)

Forskjell og fellesskap

Serie: En kort introduksjon 

Forfatter:

Hilde Gunn Slottemo

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 180
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Serie: En kort introduksjon
ISBN: 9788202662325
Kategori: Historie
Fag: Historie
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen En kort introduksjon til Norge på 1900-tallet

Norge var på 1900-tallet preget av en rekke økonomiske, sosiale, politiske og kulturelle forskjeller. Skillelinjene gikk mellom sosioøkonomiske klasser, etniske grupper, mellom kvinner og menn, by og land og mellom ulike geografiske områder i landet. Denne boka kaster lys over norsk 1900-tallshistorie gjennom en analyse av hvordan de forskjellige formene for likhet og ulikhet ble oppfattet og organisert.

Til toppen

Andre utgaver

Andre aktuelle titler

Presse En kort introduksjon til Norge på 1900-tallet

«Hilde Gunn Slottemo har skrevet en original og pedagogisk godt tilrettelagt fremstilling av sentrale temaer i norsk historie på 1900-tallet. Den vil være en meget nyttig innføringsbok ikke bare for dem med en rudimentær kjennskap til det foregående århundret og de mange unge som nok anser alle de første seksti–sytti årene av forrige århundre som en fremmed verden, men også for dem med relativt god kjennskap til perioden.»

Helge Øystein Pharo, Historisk tidsskrift 1/2022Les hele anmeldelsen

Nyskapende og overbevisende om 1900-tallets Norge

«Jeg sier det med en gang – denne boka er en nyskapende, interessant og ikke minst svært leservennlig bok [...] Jeg har få innvendinger til teksten, og tror at denne boka vil finne sin plass på pensumlister i mange fag og emner. Svært nyttig mener jeg den vil kunne være i samfunnsvitenskapelige fag som trenger et historisk perspektiv på vår nære fortid.»

Berit Gullikstad, Historikeren 3/2021

«... rommer uendelig mye mer enn de 158 sidene [...] I et språk som er en faghistoriker verdig – presist, tillitsvekkende og forståelig også for [...] folk som deg og meg med en klokketro på at det alltid fins mer og lære. Ikke minst om hva som skjedde på 1900-tallet i Norge, hva som preget hundreåret, hva vi bør ta med oss av lærdommer og innsikter videre. Altså hele poenget med å lese historisk litteratur – ja, kanskje poenget med i det hele tatt å lese bøker.»

Jan-Erik Østlie, FriFagbevegelse.no 2. september 2021Les hele anmeldelsen

«... Slottemo scorer på store kunnskaper og smittende entusiasme på fagets vegne. Og ideen med å undersøke hvordan likheter og forskjeller har utviklet seg langs de fire dimensjonene, gjerne belyst nedenfra, gir en god inngang til å finne ut av «hvordan var det egentlig før».»

Per E. Hem, Morgenbladet 25. juni 2021Les hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)

Hilde Gunn Slottemo er professor i historie ved Nord universitet. Hun har skrevet en rekke bøker og artikler, og hun har i mange år vært en aktiv historieformidler, blant annet som fast skribent i VG.

Bøker i serien