En kort introduksjon til korstogene (Heftet)

Serie: En kort introduksjon 

Forfatter:

Pål Berg Svenungsen

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 200
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Serie: En kort introduksjon
ISBN: 9788202665579
Kategori: Religion , Historie og Historie, religion og filosofi
Fag: Historie, Religion
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen En kort introduksjon til korstogene

Få fenomener fra europeisk middelalderhistorie er like kontroversielle og omdiskuterte som korstogene. Mens holdningene til korstogene i middelalderen stort sett var entydig positive, har reaksjonene i etterkant vært delte: fra positiv beundring til moralsk fordømmelse. Korstogene har både vært framholdt som et eksempel til etterfølgelse, men også som en pervertering av religionen. Begrepet «korstog» har dessuten fått en alternativ betydning i dagligtalen, der det er blitt tømt for sitt opprinnelige religiøse innehold og snarere blir brukt som en referanse til en hvilken som helst god sak. Denne boka har som mål å gi leseren en bedre forståelse av hva korstogene i middelalderen egentlig var, i tillegg til å synliggjøre den sentrale rollen korstog har spilt – og til dels fortsatt spiller – i europeisk historie.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Presse En kort introduksjon til korstogene

«Det er en rigtig udmærket bog – ikke stor af omfang, men med mange interessante overvejelser og med grundig gennemgang af nogle vigtige sider af de middelalderlige korstog, som de fleste andre forskere har glemt eller bare ikke interesserer sig for.»

«Der findes alt for lidt litteratur på skandinaviske sprog om korstogene, og derfor er Pål Berg Svenungsens bog velkommen. Men endnu mere, fordi det er en velskreven bog med mange nye, vigtige og ofte overraskende perspektiver, og en bog, som bygger solidt på omfattende studier. Den bør absolut inddrages i universiteternes middelalderundervisning og kan i øvrigt anbefales til almindelig lystlæsning.»

Kurt Villads Jensen, Historisk tidsskriftLes hele anmeldelsen

«Boka En kort introduksjon til korstogene er eit kjærkome tilskot til den norske bokheimen. Dette skuldast fyrst og fremst at boka er velskriven og informativ, og den klarar å gje ei oversikt over eit svært komplekst historisk tema på ein lettfatteleg måte.»

«En kort introduksjon til korstogene er, summa summarum, ei ypparleg bok som kan både nytast og nyttast av ein brei lesarskare, frå skuleborn til pensjonistar. Ettersom den både er høveleg detaljert samt lettlesen og oversiktleg, er dette ei bok norske lesarar har bruk for, og som den norske bokheimen treng.»

Steffen Hope, HeimenLes hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)

Pål Berg Svenungsen er førsteamanuensis i historie, ved Høgskulen på Vestlandet (Campus Sogndal). Han har doktorgrad i historie fra Universitet i Bergen (2016), og har særlig arbeidet med skandinavisk og europeisk middelalder, den europeiske korstogsbevegelsen, politisk kultur i middelalderen, historiografi og historiebruk og (digital) historieundervisning.

Bøker i serien