Én fortid – mange fortellinger (Heftet)

Introduksjon til historiebruk

Forfatter:

Håkon Rune Folkenborg

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 220
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202760571
Kategori: Sosiologi , Pedagogikk og lærerutdanning , Sosialantropologi , Historie , Naturfag og samfunnsfag , Historie, religion og filosofi og Samfunnsvitenskap
Fag: Historie, Naturfag og samfunnsfag, Sosialantropologi, Sosiologi
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Én fortid – mange fortellinger

Én fortid – mange fortellinger er en praktisk orientert innføring i hva historiebruk er. Boka tar for seg ulike spørsmål som: Hvorfor er fortiden viktig for oss, og hvorfor kommer det stadig nye framstillinger med nye fortellinger om de samme fortidige hendelsene? Hvorfor engasjerer mange seg i hvordan fortiden formidles, og i hvilke sammenhenger møter vi på referanser og iscenesettelser av fortiden? I hvilke former kommer disse i, og hvilke typer funksjoner fyller historiebruken?

Sentrale nøkkelbegreper og kategoriseringer gjennomgås for å gi leseren både innsikt i historiebruk og analytiske redskaper for egne undersøkelser. Boka gir grunnlag for å tilegne seg en reflektert holdning til dette mangfoldige og sammensatte feltet som utgjør historiebruk.

Boka henvender seg særlig til lærere og studenter som skal undervise i samfunnsfag og historie. Den vil også være aktuell innenfor fagområder som sosialantropologi og sosiologi hvor samtidens ulike varianter av historiebruk tematiseres, og for alle andre med interesse for ulike framstillinger av fortiden.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Håkon Rune Folkenborg er dosent i historiedidaktikk ved Institutt for lærerutdanning og pedagogikk, Universitetet i Tromsø Norges arktiske universitet. Han har undervisningserfaring fra grunnskole, videregående skole, høgskole og universitet.