Elevens tekst (Heftet)

Et utgangspunkt for skriveopplæring

Forfatter:

Dagrun Skjelbred

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 188
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202454753
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Norsk og Lese- og skriveopplæring
Fag: Lese- og skriveopplæring, Norsk
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Elevens tekst

Hvordan lærer barn å skrive tekster som fungerer? Hva krever en god skriveopplæring av læreren? Hva tenker du om det?

Denne boka viser en skriveopplæring som tar utgangspunkt i elevenes egne tekster, der læreren snakker med eleven om tekstene på en måte som fremmer skriveutviklingen. Da må læreren kunne se og sette ord på hva eleven får til, og på hva hver enkelt elev trenger å arbeide videre med.

Elevens tekst gir læreren nødvendig fagspråk, tekstkunnskap og kunnskap om skriving. Boka inneholder en variert samling tekster, skrevet av elever fra første til tiende klasse. Forfatteren analyserer og kommenterer både innhold og form i elevtekstene, og knytter hele tiden metodiske og didaktiske overveielser til analysene. Slik modellerer hun en nyansert vurderingspraksis med respekt for elevens tekst og for dens utviklingspotensial.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Dagrun Skjelbred er professor emeritus i norsk ved Universitetet i Sørøst-Norge. Hun har forsket på læremidler og på lese- og skriveopplæring, og hun er forfatter av flere lærebøker for både grunnskolen og lærerutdanningene. I tillegg har hun lang erfaring som lærerutdanner og som lærer i skolen.