Eldre og søvn (Heftet)

Forfatter:

Anne M. Wolland og Mona Skard Heier

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 120
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202359317
Kategori: Medisin og Sykepleiefag
Fag: Medisin, Sykepleiefag
Om utgivelsen Eldre og søvn

Eldre og søvn gir en innføring i søvn og behovet for søvn når man blir eldre. Den handler blant annet om:

  • Hvordan søvnen forandrer seg med alderen
  • Er det farlig å sove lite?
  • Hvordan sykdommer og medikamenter påvirker søvnen
  • Hva kan gjøres med urolige ben
  • Hvordan søvnproblemer blant eldre kan behandles
  • Hva du selv kan gjøre for å få tilstrekkelig god søvn

Eldre og søvn
er skrevet for enhver som ønsker å vite mer om søvnens mysterier, eller hvordan man kan avhjelpe søvnproblemer når man blir eldre. Den er også et praktisk og nyttig redskap for studenter, helsepersonell eller andre som arbeider med eldre.

Forfatterne Wolland og Skard Heier er begge leger, nevrologer og søvnforskere. De forklarer, gir konkrete råd og besvarer de vanligste spørsmålene om søvn og søvnproblemer blant eldre. Stikkord i margen gjør det lett å finne fram i boka.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Presse Eldre og søvn

«Helsepersonell kan med fordel oppdatere sine kunnskaper om eldre og søvn, og på den måten bidra til å legge forholdene til rette for en god natts søvn for denne pasientgruppen. [...] Et nyttig kapittel i boken er oversikten over de mest brukte medikamenter og hvilken virkning de kan ha på søvnen.»

Kristin Kyte, Tidsskrift for fag og tro 4/2011

«Boken passer først og fremst for pasienter, men kan også fungere som en innføring i emnet for interessert helsepersonell. Nøkkelord er fremhevet i venstre marg - et grep som gir god oversikt og gjør det lett å finne frem ... [...] Boken er lettlest og kortfattet og velegnet som oppslagsbok for eldre med søvnproblemer, eller andre med generell interesse for søvn.»

A. Fetveit , Tidsskrift for Den norske legeforening 21/2011

Viktig å vite om søvn

«Boken er både faglig og pedagogisk svært godt tilrettelagt med figurer, faktaruter, gode kasuistikker med spørsmål og svar på aktuelle problemer. I vedleggene er det eksempler på søvndagbok og ulike sjekklister. Boken inneholder en fyldig referanseliste med aktuelle forskningsartikler.»

Liv Wergeland Sørbye, Sykepleien 10/2011Les hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)

Mona Skard Heier er dr.med., spesialist i nevrologi og klinisk nevrofysiologi og akkreditert spesialist i søvnsykdommer ved nordisk søvnforskerforening. Hun har i mange år ledet Klinisk nevrofysiologisk laboratorium ved Ullevål Universitetssykehus i Oslo, som bl.a. har ansvar for diagnostikk av søvnsykdommer, og har ca. 60 vitenskapelige publikasjoner i internasjonale fagtidsskrifter. Hun er nå engasjert i undervisning, foredragsvirksomhet og søvnforskning.

Anne M. Wolland er spesialist i nevrologi og klinisk nevrofysiologi. Hun arbeider ved EEG-laboratoriet på Majorstuen i Oslo. I mange år har hun arbeidet med forskning, diagnostisering og behandling av pasienter som lider av søvnforstyrrelser.