Eksistensialisme (Heftet)

Serie: Livets Bibliotek 

Forfatter:

Johannes Sløk

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 224
Forlag: Arneberg Forlag
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: Eksistentialisme
Oversatt av: Vestre, Bernt
Serie: Livets Bibliotek
ISBN: 9788202624491
Om utgivelsen Eksistensialisme

«Eksistens er ikke kun å være til, men betyr å være til på en bestemt måte. Eksistensen er kravet om å realisere seg selv som eksisterende. Menneskets evner, livssituasjon, oppgaver og innsats, er det bare når det har kalt det hele tilbake til seg selv som den som først er eksisterende. Når mennesket virkeliggjør sin eksistens og begrunner sitt livsinnhold i sin egen eksistens, blir det virkelig til.»

Til toppen

Forfatter(e)

Johannes Sløk (f.1916, død 2001) var en dansk, teolog, idehistoriker, filosof og oversetter. Sløk var utdannet teolog og ble ansatt som professor ved Det Teologiske Fakultet ved Aarhus Universitet i 1959 i systematisk teologi. Fra 1967 til 1974 var han professor ved det nyopprettede Institut for Idéhistorie samme sted.

Som filosof var Johannes Sløk sterkt inspirert av Søren Kierkegaard og bekjente seg til hans tanker og ideer, gjerne i en versjon som stod den franske eksistensialisme nær. Han var også inspirert av absurdisme, og mente at livet grunnleggende var meningsløst. Sløk skrev over 60 bøker om mange personer som har vært betydningsfulle i filosofien.

Bøker i serien