Du er OK (Heftet)

Samtalebok for barn og voksne om følelser og aksept

Forfatter:

Eli Rygg

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 76
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202618605
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Barnehagelærerutdanning , Pedagogikk og Lærerutdanning
Fag: Barnehagelærerutdanning, Lærerutdanning, Pedagogikk
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Du er OK

Du er OK er ei samtalebok for barn og voksne om det å være et menneske, både i det gode og det vonde. Viktige temaer er følelser, aksept, kropp og mobbing. Målet er å bevisstgjøre barn og unge om at de ikke trenger å gjøre seg til – de trenger bare være den de er. Barn og unge trenger å få vokse seg hele. I denne boka deler Eli Rygg egne erfaringer fra arbeidet sitt med barn og unge gjennom mange år.

Boka inneholder tekster som er skrevet for barn, unge og voksne. Meningen er at disse skal gi et grunnlag for å jobbe med ulike temaer sammen. Tekstene for barn er ment for høytlesning, og det er lagt inn flere forslag til spørsmål som barn og voksne sammen kan samtale om og reflektere over.

Du er OK passer for lærere, barnehagelærere, ansatte i SFO og andre som jobber med barn og unge. Den kan brukes som grunnlag for samtaler med enkeltbarn eller grupper av barn. Den egner seg for foreldre som leser sammen med barna sine. Boka danner også et godt grunnlag for arbeid med temaene i kollegiet, både i skole og barnehage.

Til toppen

Andre aktuelle titler

  • Jeg er meg! Min meg

    En bok om kropp og vonde følelser, ulovlige hemmeligheter og berøringer

    Eli Rygg og Margrete Wiede Aasland

    Innbundet
Forfatter(e)

Eli Rygg er barnepleier og har arbeidet med barn og unge på gulvet i over 40 år. Hun har vært både familieveileder og miljøarbeider i barnevernet og er en mye brukt foredragsholder. Eli Rygg er også forfatter og underholder og ble landskjent som programleder i barne-TV-programmet Portveien 2. Hun jobbet flere år med barne- og frokost tv og som reporter i barneradio, og skrev ukentlig i A-pressens Barnekroken gjennom 15 år. Se mer om Eli Rygg på hennes hjemmeside.