Doping (Ebok)

Avhengighet, forfengelighet og ytelse

Forfatter:

Hans-Jørgen Wallin Weihe (red.)

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2019
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 2.23 MB
Filformat: EPUB3
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202659981
Kategori: Idrettsfag , Psykologi og psykiatri , Politifag og kriminalomsorg og Helsefag
Fag: Helsefag, Idrettsfag, Politifag og kriminalomsorg, Psykologi og psykiatri
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Doping

Hva er doping? Hvem doper seg, og hvorfor? Hvordan kan vi forebygge bruk av dopingmidler?

"Doping – Avhengighet, forfengelighet og ytelse" belyser doping i ulike miljøer og områder av samfunnet, herunder innen idretten og i kroppsbyggermiljøer, i arbeidslivet, blant studenter og i ungdomsmiljøer. De til sammen 11 forfatterne presenterer oppdatert og ny innsikt i blant annet årsaker til og virkninger av bruk av dopingmidler, ikke-medisinsk bruk av anabole-androgene steroider (AAS), forholdet mellom bruk, misbruk og avhengighet og forebygging og behandling. Antologien gir også et historisk tilbakeblikk på bruken av dopingmidler i krig og krisesituasjoner.

Boken er skrevet for studenter som tar bachelor, master eller videreutdanning innen helse- og sosialfag, samfunnsvitenskapelige fag, idrettsfag, politifag, kriminalomsorg og innenfor Forsvaret. Forskere og andre som arbeider med dopingproblematikk, vil også ha nytte av den.

Bidragsytere: Hans-Jørgen Wallin Weihe (red.), Halvard Olav Finsrud, Marja Leonhardt, Marianne Martinsen, Ragnhild Normann, Stian Overå, Marie Smith-Solbakken, Helge Sognli, Jan Stensland Holte, Carsten Martin Syvertsen og Miroslava Tokovska.

E-boken tilsvarer 1. trykte utgave 2019.

Til toppen

Andre utgaver

Doping
Bokmål Heftet 2019
Forfatter(e)

Hans-Jørgen Wallin Weihe (f. 1951) er professor i sosialt arbeid og historiker ved Høgskolen i Innlandet, utdanningen for spesialpedagogikk i Lillehammer. Han er faglig leder for videreutdanningen i problemskapende dataspill og spilleavhengighet. Hans arbeidsfelt omfatter undervisning og forskning om rus- og avhengighetsspørsmål, barnevern, etikk, historie og minner. Tidligere var han ansatt ved sosialarbeiderutdanningen i Sogndal, Stavanger og ved Høgskolen i Lillehammer (nå Høgskolen i Innlandet). I tillegg har han undervist og sensurert ved en rekke norske og utenlandske læresteder, og han står bak publikasjoner om et bredt spekter av temaer, som kommunikasjon, rus, avhengighet og historie.

Marianne Martinsen (f. 1976) er førsteamanuensis i fysisk aktivitet og helse ved Høgskolen i Innlandet (HINN) i Hamar, og forsker II og prosjektleder ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS) i Oslo. Hun har doktorgrad fra Norges Idrettshøgskole med avhandling innen toppidrett og spiseforstyrrelser, med fokus på hvordan forebygge spiseforstyrrelser blant unge toppidrettsutøvere. Martinsen har i tillegg bachelor- og mastergrad i idrettsvitenskap med fordypning i fysisk aktivitet og helse fra Norges Idrettshøgskole.