Disko

Disko Beta (Nettsted)

Strømmetjeneste for læring. Prisen er kr. 0,- når du logger inn på cdu.no

Innbinding: Nettsted
Utgivelsesår: 2022
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål / Nynorsk
ISBN: 9788202733650
Kategori: Kroppsøving , Samfunnsfag , Tysk 2 og Geografi
Læreplan: Fagfornyelsen
Fag: Geografi, Kroppsøving, Samfunnsfag, Tysk 2
Varighet: Fram til 31.08.2023
Nivå: Vg1, Vg2, Yrkesfag Vg1, Yrkesfag Vg2
Komponent: Digital ressurs
Om utgivelsen Disko Beta

Nå åpner vi dørene for verdens første brukere av Disko fra Cappelen Damm

Og du kan bli blant dem. For å komme i gang, klikker du på denne lenka!

- Men du! Dette er en betaversjon - et produkt under utvikling, en slags prøveversjon. Dette er rart å si, men vi gleder oss til å vise deg innsiden av et uferdig digitalt læremiddel for en gangs skyld! Hvorfor venter vi ikke til alt er ferdig, lurer du kanskje på? Vel, vi trenger din mening for å bestemme når det er bra nok. Gi oss tilbakemeldinger, ros og ris, så skal vi prøve å lage den digitale tjenesten du drømmer om som lærer. Deal? Du må leve med en og annen skjønnhetsfeil, men innen august skal dette være luket bort. Med din hjelp?


Hver fredag framover vil du som betabruker få et kort nyhetsbrev om nytt innhold i Disko. Men allerede nå, finner du dette på innsiden:


Kroppsøving Vg1: Fem av åtte temaer er åpnet og har innhold.Du finner 15 læringsstier, som kombinerer lesetekster og digitale oppgaver med forslag til fysiske aktiviteter. Aktivitetene blir forklart på det vi kaller «aktivitetskort», mange av dem med animasjoner og videoer. Per i dag har vi 120 aktivitetskort – og flere kommer!

Samfunnskunnskap: Tre av seks temaer er åpnet og har innhold. Under temaet Makt og politikk finner du det største utvalget av læringsstier, men også under Sosialisering og identitet og Mangfoldssamfunnet ligger det spennende opplegg. I dette faget er det spesielt viktig med aktualitet, noe vi sikrer gjennom samarbeid med store nyhetsaktører. Du ser et eksempel i læringsstien om ytringsfrihet, som kobler nyheter om krigen i Ukraina til læreplanen.

Tysk nivå 2: To av fem temaer er åpnet og har innhold. Tips: Gå til temaet Kommunikasjon og prøv ut læringsstier som skal trene elevenes kommunikative ferdigheter! Deretter kan du se hvordan Disko behandler de mer kunnskapsbaserte temaene i tyskfaget ved å kikke på læringsstien om Selma Meerbaum, under knappen Historie.

Geografi: To av åtte temaer er åpnet slik at du kan få et inntrykk av hvordan faget er strukturert. Under temaet Indre krefter ser du hvordan vi vil trekke fram ressurser i faget og eksempel på hvordan levende bildemateriale og modeller kan brukes i formidlingen av fagstoffet.

(Ut over det med nyhetsbrevet, kan du selv velge hvor mye vi skal mase på deg når du registrerer deg, men vi har tusen ting vi lurer på, og trenger din hjelp!)

Så, vær så god! Se nærmere på Disko, prøv ut og undersøk, og kom tilbake til oss med det du har på hjertet. Husk at vi liker ros også ;D

PS! Vil du bruke Disko sammen med elevene dine? Når du følger lenka nedenfor, vil du tas til nettbutikken, der du kjøper en lisens til kr 0,-. I denne inngår 30 elevlisenser, som du kan tildele elevene. Så fikser Feide-innlogging for lærer og elever resten!

Følg oss på Insta, da vel! @disko.cdu.no

Til toppen

Disko
Høsten 2022 åpner vi første del av Disko – en ny strømmetjeneste for læring med fagene geografi, kroppsøving, samfunnskunnskap og tysk 2 til videregående skole og læreplanene i LK20.