Digitale forskningsmetoder (Ebok)

Serie: Forskningsmetoder 

Forfatter:

Anne Tjønndal og Ingrid Fylling

Forfatter: og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2021
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 1.74 MB
Filformat: EPUB3
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Serie: Forskningsmetoder
ISBN: 9788202693947
Kategori: Statsvitenskap , Metode og studieteknikk , Samfunnsfag og Metodefag
Fag: Metode og studieteknikk, Metodefag, Samfunnsfag, Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Digitale forskningsmetoder

Digitale forskningsmetoder gir en introduksjon til ulike strategier for å samle samfunnsvitenskapelige data ved bruk av digitale hjelpemidler. Boken skiller mellom forskningsdesign hvor innhold på internett og sosiale medier brukes som sekundærdata (tekst, bilder og video som ikke er produsert for forskningsformål) og forskningsdesign hvor digitale plattformer og verktøy brukes til å skape primærdata (innsamling av data for forskningsformål).

Sentrale temaer som behandles i boken er: - Rekruttering av respondenter til spørreskjema via sosiale media - Nettbaserte intervju - Virtuell etnografi og visuelle metoder - Stordata - Forskningsetiske dilemma ved digitale forskningsmetoder - Metodologiske utfordringer ved digitale forskningsmetoder. Boken passer både for studenter og etablerte forskere som ønsker en innføring i samfunnsvitenskapelige digitale forskningsmetoder.

Til toppen

Andre utgaver

Digitale forskningsmetoder
Bokmål Heftet 2021
Forfatter(e)

Ingrid Fylling er førsteamanuensis i sosiologi og fagansvarlig for metodeopplæringen ved Fakultet for Samfunnsvitenskap, Nord Universitet. Hun er også førsteamanuensis II ved UIT Norges arktiske universitet, og underviser i samfunnsvitenskapelig forskningsmetode og velferdssosiologi.

Anne Tjønndal er førsteamanuensis ved Fakultet for samfunnsvitenskap, Nord universitet, Bodø og førsteamanuensis II ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap ved NTNU i Trondheim. Hun underviser i samfunnsvitenskapelig forskningsmetode og idrettssosiologi.

Bøker i serien