Digitale forskningsmetoder (Heftet)

Serie: Forskningsmetoder 

Forfatter:

Anne Tjønndal og Ingrid Fylling

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 168
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Serie: Forskningsmetoder
ISBN: 9788202693930
Kategori: Statsvitenskap , Sosiologi , Metode og studieteknikk , Samfunnsfag og Metodefag
Fag: Metode og studieteknikk, Metodefag, Samfunnsfag, Sosiologi, Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Digitale forskningsmetoder

Digitale forskningsmetoder gir en introduksjon til ulike strategier for å samle samfunnsvitenskapelige data ved bruk av digitale hjelpemidler. Boken skiller mellom forskningsdesign hvor innhold på internett og sosiale medier brukes som sekundærdata (tekst, bilder og video som ikke er produsert for forskningsformål) og forskningsdesign hvor digitale plattformer og verktøy brukes til å skape primærdata (innsamling av data for forskningsformål).

Sentrale temaer som behandles i boken er:

  • Rekruttering av respondenter til spørreskjema via sosiale media
  • Nettbaserte intervju
  • Virtuell etnografi og visuelle metoder
  • Stordata
  • Forskningsetiske dilemma ved digitale forskningsmetoder
  • Metodologiske utfordringer ved digitale forskningsmetoder
Boken passer både for studenter og etablerte forskere som ønsker en innføring i samfunnsvitenskapelige digitale forskningsmetoder.

Til toppen

Andre utgaver

Digitale forskningsmetoder
Bokmål Ebok 2021

Andre aktuelle titler

Presse Digitale forskningsmetoder

«... den här boken [kan] tvivelsutan fungera som en avdramatiserande ögonöppnare för att få forskare och studenter att våga inkludera digitala forskningsmetoder i sin forskningsdesign. [...] Det är något Fylling och Tjønndal lyckas med i det att deras bok kan entusiasmera och skapa mersmak för forskning om och med det digitala. Kanske kan den på sikt öppna upp för diskussioner om vad digitala plattformar, internet och sociala medier betyder i deras vetenskapsområden ...»

Martin Berg, idrottsforum.org 17. februar 2022Les hele anmeldelsen

«Bedst er de to forfattere når de bliver konkrete og empiriske. [...] Tjønndal og Fylling åbner forskerens eller den studerendes øjne for nye forsknings- og analysemuligheder. Også forfatternes idé med at afslutte kapitlerne med et par «refleksionsspørgsmål» er god og fungerer glimrende. [... Dette] er en god og hurtig læst bog for forskere som vil danne sig et overblik over de nye digitale felter. Den er også velegnet i en undervisningskontekst sidst på et BA-kursus om kvalitativ metode.»

Bjørn Schiermer og Thea Rabe, sosiologen.no, 1. desember 2021Les hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)

Anne Tjønndal er førsteamanuensis ved Fakultet for samfunnsvitenskap, Nord universitet, Bodø og førsteamanuensis II ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap ved NTNU i Trondheim. Hun underviser i samfunnsvitenskapelig forskningsmetode og idrettssosiologi.

Ingrid Fylling er førsteamanuensis i sosiologi og fagansvarlig for metodeopplæringen ved Fakultet for Samfunnsvitenskap, Nord Universitet. Hun er også førsteamanuensis II ved UIT Norges arktiske universitet, og underviser i samfunnsvitenskapelig forskningsmetode og velferdssosiologi.

Bøker i serien