Digital studieteknikk (Ebok)

Hvordan lære i informasjonssamfunnet

Forfatter:

Marianne Hagelia

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2018
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 2.54 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202600587
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Metode og studieteknikk , Pedagogikk og Samfunnsvitenskap
Fag: Metode og studieteknikk, Pedagogikk
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Digital studieteknikk

Vi har hatt digitale verktøy i skolen i 30 år, men likevel er det overraskende hvor få digitale metoder studenter og lærere faktisk kan og bruker. Vi har fått nye verktøy og ressurser vi ikke hadde før, og teknologien har overtatt arbeidsoppgaver vi mennesker utførte tidligere. Den har frigitt mental kapasitet for oss, men samtidig kreves det nye mentale øvelser for å håndtere den nye teknologien. Vi både kan, og mange ganger må vi, gjøre ting på en annen måte. I denne boken presenteres vi for andre og mer effektive metoder enn de som tradisjonelt har vært brukt. Du kan få orden på studieteknikken ved å ta i bruk noen enkle metoder og verktøy slik at du vil kunne frigjøre tid, jobbe mer effektivt og lære bedre.

Digital studieteknikk. Hvordan lære i informasjonssamfunnet konseptualiserer læringsprosessen i tre steg. Først samler du informasjon, så er du aktiv i samarbeidet med andre for å prosessere informasjonen, og du gjør noe aktivt for å lære før dere fremfører. Å fremføre er konseptualisert som deling. Vi deler i dag både i sosiale medier, i en innlevering til lærer, eksamen og vi viser frem til venner og familie. Dette tankegodset finner vi igjen i de såkalte 21. århundrets ferdigheter, og blant disse er det tre ferdigheter som skiller seg ut og som har blitt bokens tre bærebjelker:

  • Informasjons- og kommunikasjonskompetanse – Å samle
  • Aktiv og livslang læring – Å lære
  • Å leve i verden og presentere – Å dele
Målgruppen er i første omgang studenter og lærere, men alle som bruker digitale verktøy vil også kunne ha nytte og glede av boken.

Til toppen

Andre utgaver

Digital studieteknikk
Bokmål Heftet 2017
Forfatter(e)

Marianne Hagelia er høgskolelektor ved Høgskolen i Sørøst-Norge. Hun er utdannet allmennlærer, og har jobbet på de aller fleste nivåer i utdanningssystemet. Hun har jobbet med pedagogisk bruk av IKT i en årrekke. Hagelia er stipendiat ved Program for lærerutdanning ved NTNU, hvor hun ser på hvordan unge mennesker lærer på fritiden via Internett.