Digital litteratur (Heftet)

En innføring

Forfatter:

Hans Kristian Rustad

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 117
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202372712
Kategori: Mediefag og Litteratur- og språkvitenskap
Fag: Litteratur- og språkvitenskap, Mediefag
Nivå: Akademisk
Komponent: Pedagogisk litteratur
Om utgivelsen Digital litteratur

De siste tiårene har det oppstått en ny type litterære tekster, skrevet for skjerm og ikke papir. Ved siden av skrift tar tekstene i bruk modaliteter som bilder, verbalspråk, lyd, musikk og bevegelse, og de involverer leseren og kanskje også datamaskinen i tekstskapingen gjennom organiseringsprinsipper som hypertekst og kybertekst. Boka gir en oversikt over digital litteratur med vekt på skandinaviske eksempler, og diskuterer hvordan den digitale litteraturen gir et bilde av vår tid og utfordrer vårt litteraturbegrep.

Noen spørsmål i boka:

  • Hva skjer når litterære tekster må leses på en skjerm?
  • Kan litteratur generert av en datamaskin være kunst?
  • Hvordan kan sosiale medier legge til rette for litteratur?
Digital litteratur er aktuell for alle som arbeider med eller studerer litteratur og formidling av litteratur, for eksempel studenter og lærere i ulike litteratur- og mediefag.

Til toppen

Presse Digital litteratur

«Boka inneholder en lang rekke interessante kommentarer og analyser til ulike tekster. [...] Når det gjelder sammensatte eller multimodale tekster burde i teorien norsklærere på ungdomstrinnet og i videregående skole være på hjemmebane etter hvert. Jeg oppfatter her et hvert bidrag, også det fra Rustad, som en takknemmelig hjelp til å utvikle et rikere og mer presist fagspråk.»

Leif Harboe, Norsklæreren 3/2012

Til toppen

Forfatter(e)
Hans Kristian Rustad er førsteamanuensis i nordisk litteratur ved Høgskolen i Innlandet. Han har skrevet en doktorgradsavhandling om litterære hypertekster og publisert flere artikler om digital litteratur. Han har også redigert en bok om Åsmund Sveens forfatterskap.