Dialogisk foreldresamarbeid i barnehagen (Heftet)

Medvirkning og partnerskap

Forfatter:

Tove Ingebrigtsen og Martin Per Samuelsson

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 128
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202667597
Kategori: Ledelse, samarbeid og utviklingsarbeid
Fag: Ledelse, samarbeid og utviklingsarbeid
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Dialogisk foreldresamarbeid i barnehagen

I Dialogisk foreldresamarbeid i barnehagen presenteres en strategi for å utvikle foreldresamarbeid i barnehagen slik at både foreldre og ansatte kan føle seg inkludert. På bakgrunn av teorien om deliberativt demokrati – ideen om at individer og grupper gjennom dialog sammen skal streve etter å finne felles løsninger på felles utfordringer – presenteres en dialogisk tilnærming til foreldresamarbeidet. Forfatterne forklarer grundig hva dette innebærer, og hvordan barnehageansatte og foreldre kan gå frem for å oppnå en partnerskapsrelasjon i sitt samarbeid.

Boken er skrevet til barnehagelærerstudenter på bachelor- og masternivå. Den henvender seg også til forskere og akademikere innenfor barnehagefeltet og til de i praksisfeltet som ønsker innspill på hvordan foreldresamarbeid kan praktiseres.

Til toppen

Andre utgaver

Andre aktuelle titler

  • Foreldresamtalen

    Kommunikasjon og relasjon mellom hjem og barnehage

    Maria Kristianne Myrann

    Heftet
Forfatter(e)

Tove Ingebrigtsen har bred erfaring fra arbeid i både barnehage og skole. Hun er nå universitetslektor i pedagogikk ved Nord universitet og underviser på flere kunnskapsområder ved barnehagelærerutdanningen og på veilederutdanningen. Ingebrigtsen er medlem av forskergruppen KiBB (Kvalitet i barnehage og barnehagelærerutdanning).

Martin Samuelsson har doktorgrad i pedagogikk fra Universitet i Bergen. Han er nå førsteamanuensis i pedagogikk ved Nord universitet og underviser på flere av kunnskapsområdene ved barnehagelærerutdanningen. Dessuten veileder han master- og ph.d.-studenter. Samuelsson er medlem av forskergruppen KiBB (Kvalitet i barnehage og barnehagelærerutdanning).