Det ligger i ordene (Heftet)

Om tradisjon og språk i norske samtidstekster

Forfatter:

Åse Høyvoll Kallestad

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 200
Forlag: Portal forlag
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788283140699
Kategori: Språk og litteratur og Litteratur- og språkvitenskap
Fag: Litteratur- og språkvitenskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Det ligger i ordene

Har du tenkt over at ordene du bruker bærer med seg mening som du ikke har gitt dem? Er du klar over at du i dagligspråket ditt prøver ut hva du mener og tenker ved hjelp av ord som i løpet av en lang tradisjon har fått det innholdet de har? Og er du bevisst på at du ved å bruke dem eller forkaste dem er med på å bestemme hva som er viktig og uviktig i tiden fremover? «Det ligger i ordene» er en artikkelsamling som gjennom ulike lesninger av nyere skjønnlitterære fremstillinger, drøfter hvordan tradisjonen taler gjennom et overlevert språk.

I norske romaner og filmer fra vår egen tid møter vi salmer og bibeltekster, liturgi og orgelmusikk og gjentatte dialoger om tidløse tema som menneskeverd, ondskap og tilgivelse. Lesningene tar deg med inn i undersøkelser av hvordan det litterære språket prøver ut ord og form med dype røtter. Og de utfordrer til videre forhandlinger om hva vi i tradisjonens overleveringer fremdeles deler - eller tar avstand fra.

Til toppen

Forfatter(e)

Åse Høyvoll Kallestad (f. 1966) er ansatt som førstelektor i norsk ved lærerutdanningen, Høgskolen i Bergen. Hun er litteraturviter, utdannet ved Universitetet i Bergen og underviser i litteratur på alle nivå ved utdanningen. Tidligere har hun arbeidet som norsklærer i videregående skole, ved førstesemesterstudiene på Universitetet i Bergen og ved lærerutdanningen på NLA Høgskolen. Kallestad har også bakgrunn som journalist. I de senere årene har hun arbeidet mye med norsk samtidslitteratur, særlig med fokus på kulturens overleveringer i de nyere tekstene.