Den viktige kjærligheten (Heftet)

Hvordan følelser former barnets hjerne

Forfatter:

Sue Gerhardt

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: Why love matters
Oversatt av: Goveia, Ingvill Christina
ISBN: 9788202634919
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Spesialpedagogikk , Barnehagelærerutdanning , Sosialfag , Pedagogikk og Lærerutdanning
Fag: Barnehagelærerutdanning, Lærerutdanning, Pedagogikk, Sosialfag, Spesialpedagogikk
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Den viktige kjærligheten

Den viktige kjærligheten beskriver hvorfor kjærlige relasjoner er så viktig for hjernens utvikling de første leveårene, og hvordan dette tidlige samspillet kan ha varige konsekvenser for senere emosjonell og fysisk helse. Boken inneholder vitenskapelig forskning og dekker nyere funn innenfor genetikk og forbindelsen mellom kropp og sinn. Den inneholder også et kapittel som retter søkelyset mot vår stadig bedre forståelse av den rollen svangerskapet spiller i utformingen av et spedbarns emosjonelle og fysiske velvære.

Den viktige kjærligheten er en tilgjengelig og levende redegjørelse for de siste funnene innenfor nevrovitenskap, utviklingspsykologi og nevrobiologi – forskning som har betydning for oss alle. Boken er en anerkjent veileder for både foreldre og fagpersoner.

Sue Gerhardt fokuserer spesielt på hvilke vidtrekkende effekter tidlig stress har for utviklingen av et spedbarns eller småbarns nervesystem. Når ting går galt i relasjoner tidlig i livet, må det avhengige barnet tilpasse seg. Det vi vet nå, er at barnets hjerne også tilpasser seg. Hjernens følelses- og immunsystemer påvirkes spesielt av tidlig stress og kan bli mindre effektive. Dette gjør barnet sårbart for en rekke vansker senere, som depresjon, antisosial atferd, avhengighet eller anoreksi i tillegg til fysisk sykdom.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Presse Den viktige kjærligheten

Det store eventyret om kjærligheten 30.09.2021

Åse Gruda Skard, som var en av Norges fremste barnepsykologer, sa en gang: Det eneste ditt barn ikke kan få for mye av, er kjærlighet.» Man behøver ikke ha vitenskapelige bevis for dette. Men boken «Den viktige kjærligheten» av Sue Gerhardt understreker igjen og igjen nødvendigheten av dette.

Boken tar for seg hvilke følelser som former et barn hjerne, og på en, to, tre er vi oppe i en situasjon alle som får barn og småbarnsforeldre burde interessere seg for. Dette er en fagbok som i sitt språk langt på vei retter seg mot fagpersoner, men mennesker som har interesse av sine egne barn og sine egne barns forståelse av verden, har mye å hente i denne boken.

Jørn-Kr. Jørgensen, Bokstaver.noLes hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)

Dr. Sue Gerhardt har vært privatpraktiserende psykoanalytisk orientert psykoterapeut siden 1997. Hun er medgrunnlegger av Oxford Parent Infant Project (OXPIP), en ideell virksomhet som i dag tilbyr psykoterapeutisk hjelp til hundrevis av foreldre og spedbarn i Oxfordshire, og som nå er forbilde for mange nye «PIP»-er rundt omkring i Storbritannia. Hun har også skrevet boken The Selfish Society (2012).