Den viktige kjærligheten (Heftet)

Hvordan følelser former barnets hjerne

Forfatter:

Sue Gerhardt

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: Why love matters
Oversatt av: Goveia, Ingvill Christina
ISBN: 9788202634919
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Spesialpedagogikk , Barnehagelærerutdanning , Sosial- og omsorgsfag , Utdanningsledelse , Pedagogikk og Lærerutdanning
Fag: Barnehagelærerutdanning, Lærerutdanning, Pedagogikk, Sosial- og omsorgsfag, Spesialpedagogikk, Utdanningsledelse
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Den viktige kjærligheten

Kjærlighet gjør en forskjell forklarer hvorfor kjærlighet er avgjørende for hjernens utvikling og belyser hvordan samspillet mellom barnet og foreldrene i de første leveårene får varige og viktige følger. Boken inneholder oppdatert forskning og viser sammenhengen mellom følelsesmessige erfaringer og hjernens og personlighetens utvikling.

Sue Gerhardt er spesielt opptatt av at uønsket stress i de første leveårene har alvorlige og varige effekter på utviklingen av barnets nervesystem, og hun gir konkrete eksempler på hva som skaper stress for de yngste barna. Forfatteren viser hvordan tidlige erfaringer kan få følger for psykisk og fysisk helse senere i livet. Hun beskriver hva som kan gå galt i relasjonen mellom barn og foreldre og eventuelt gi større risiko for psykiske vansker som anorexi, depresjon, avhengighet og anti-sosial adferd. Forfatterens perspektiv er at alle barn burde ha rett til en støttende og følelsesmessig god barndom, og hun beskriver også hva som skal til for at det kan gå bra.

Gerhardt formidler nyere kunnskap fra nevrovitenskap, biokjemi, psykologi og psykoanalyse.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Dr. Sue Gerhardt har vært privatpraktiserende psykoanalytisk orientert psykoterapeut siden 1997. Hun er medgrunnlegger av Oxford Parent Infant Project (OXPIP), en ideell virksomhet som i dag tilbyr psykoterapeutisk hjelp til hundrevis av foreldre og spedbarn i Oxfordshire, og som nå er forbilde for mange nye «PIP»-er rundt omkring i Storbritannia. Hun har også skrevet boken The Selfish Society (2010).