Norske skoleromaner

Den som frykter ulven (skoleutg.) (Heftet)

Forfatter:

Karin Fossum

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2001
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202209919
Kategori: Norsk
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Norsk
Nivå: Vg1, Vg2, Vg3
Om utgivelsen Den som frykter ulven (skoleutg.)

Den som frykter ulven ligger i grenselandet mellom kriminalromanen og den psykologiske thrilleren. Den handler om avvik og om omgivelsenes reaksjoner på dem som skiller seg ut. Ulven fungerer som bilde på det fremmede og truende. Synsvinkelen er lagt til flere personer, og forfatteren viser stor evne til å sette seg inn i ulike menneskers sinn. Skogen danner en dyster ramme om handlingen. Romanen er spennende, og løsningen på kriminalgåten blir først presentert helt til slutt.

Forfatteromtale av Karin Fossum.

Til toppen

Forfatter(e)

Karin Fossum er født i 1954 i Sandefjord. Hun debuterte allerede i 1974 med diktsamlingen Kanskje i morgen, som hun fikk Tarjej Vesaas' debutantpris for. Siden har hun gitt ut bøker i de fleste sjangre: dikt, noveller og romaner.

I 1995 kom Evas øye, den første kriminalromanen med den sindige Konrad Sejer som etterforsker, og Karin Fossums gjennombrudd i forhold til et stort publikum, var et faktum. Flere av romanene er filmatisert både for kino og TV. Fossum er tildelt Rivertonprisen to ganger.

Karin Fossums bøker er oversatt til 25 språk, og belønnet med flere internasjonale priser. I 2005 var den engelske oversettelsen av Elskede Poona «runner up» i konkurransen om britiske Crime Writers' Associations Gold Dagger-pris, av mange regnet som verdens mest prestisjefulle pris for kriminallitteratur. Hun har også vunnet Los Angeles Times Book Prize for samme bok.

"I flere av hennes krimfortellinger er de psykologiske aspektene like interessante som selve oppklaringen. Dette samsvarer med en tendens man kan se i Fossums øvrige forfatterskap (...) nemlig en interesse for den avvikende eller skadde psyke." Per Thomas Andersen: Norsk litteraturhistorie, 2. utgave.

Norske skoleromaner
Serien tar for seg litteratur fra de siste tiårene og presenterer blant annet noen av de yngre forfatterne for elever i den videregående skolen.