Demos (Fagfornyelsen LK20)

Demos Lærernettsted (LK20) (Nettsted)

Digitale lærerressurser politikk og menneskerettigheter Vg2/Vg3

Forfatter:

Hanne Elisabeth Hovden, Carl Henrik Knutsen og Eva Kosberg

Forfatter: , og
Innbinding: Nettsted
Utgivelsesår: 2022
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål / Nynorsk
ISBN: 9788202741792
Kategori: Politikk og menneskerettigheter
Læreplan: Fagfornyelsen
Fag: Politikk og menneskerettigheter
Varighet: Fram til 31.08.2023
Nivå: Vg2, Vg3
Komponent: Fagnettsted
Om utgivelsen Demos Lærernettsted (LK20)

Demos Lærernettsted inneholder ressurser til planlegging, undervisning, tverrfaglig arbeid og vurdering i tråd med læreplanen LK20 i faget politikk og menneskerettigheter. Lærer kan legge inn egne oppgaver, følge elevenes progresjon på nettstedet og kommentere besvarelsene i læringsstiene.

Demos Elevnettsted har rikelig med innhold for mer fordypning og utforskning i tråd. Oppgavetypene variere fra enkle repetisjonsoppgaver til læringsstier som fokuserer på å utvikle elevenes kildekritiske sans og dybdeforståelse. Elevene kan lagre besvarelsene sine på nettstedet og er gratis å bruke.

Til toppen

Forfatter(e)

Hanne Elisabeth Hovden (f. 1986) er statsviter og lektor på Hadeland videregående skole. Hun har undervist i videregående skole i åtte år innenfor ulike samfunnsfag og tysk. Hun har også sensorerfaring. Hovden har vært spesielt interessert i EU, EUs forhold til Russland, utviklingsstudier og internasjonale miljøavtaler. Hun har vært på feltarbeid i Aserbajdsjan og vært praktikant ved Norges FN-delegasjon i Genève.

Carl Henrik Knutsen (f. 1981) er blant landets fremste demokratiforskere. Han er professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo og seniorforsker ved PRIO. Knutsen er en av lederne for det internasjonale Varieties of Democracy-prosjektet. Han forsker og underviser innenfor en rekke emner i komparativ politikk og politisk økonomi. Knutsen er en aktiv fagformidler, og har skrevet en rekke bøker, blant annet Demokrati og diktatur (2021).

Eva Kosberg (f. 1982) er statsviter og stipendiat i utdanningsforskning ved OsloMet. Hun har undervist i videregående skole i tolv år, med undervisning innenfor ulike samfunnsfag, norsk og tysk. Kosberg er lærebokforfatter på læreverkene Delta!, samfunnskunnskap og Samspill, sosialkunnskap og Demos, politikk og menneskerettigheter (kommer våren 2022).

Demos (Fagfornyelsen LK20)
Demos er et faglig solid og gjennomarbeidet læreverk til programfaget politikk og menneskerettigheter i videregående skole. Lærebok og digitale ressurser er skrevet til læreplanen LK20 og fagfornyelsen. Med læreverket Demos får elevene en spennende og aktuell innføring i statsvitenskapelig forskning.