Delta! Samfunnskunnskap (Fagfornyelsen LK20)

Delta! (LK20) (Heftet)

Lærebok samfunnskunnskap vg1/vg2

Forfatter:

Torgeir Salih Holgersen, Morten Alexander Iversen og Eva Kosberg

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 280
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Nynorsk
ISBN: 9788202656546
Kategori: Samfunnsfag
Læreplan: Fagfornyelsen
Fag: Samfunnsfag
Nivå: Vg1, Vg2, Yrkesfag Vg1
Komponent: Grunnbok
Om utgivelsen Delta! (LK20)

Delta! har som mål å gjøre elevene rustet og motiverte til å delta aktivt i samfunnet og demokratiet. For å delta trenger vi kunnskap om hvordan samfunnet fungerer, kompetanse til å forstå ulike perspektiver og evne til å tenke kritisk.


Delta! hjelper eleven å finne og vurdere kunnskap fra ulike kilder, og til å vurdere kritisk hva slags informasjon de gir. Gode og tilrettelagte oppgaver aktiverer elevene, og gjør dem i stand til å bruke kunnskap og utforske på egenhånd.

Elevene får jobbe med tverrfaglige temaer, kildekritikk og tekstforståelse, og de får utviklet sin digitale kompetanse. På nettstedet er det mer fordypningsstoff, utforskende og aktuelle oppgaver og forslag til årsplaner og undervisning for lærer. Se Delta! Elevnettsted, og Delta! Lærernettsted. Med Elevnettsted Pluss får eleven lytte til lærebokteksten.

Læreboka finnes også i digitale utgaver som Unibok med innlest læreboktekst og som Brettebok.

Les mer om læreverket Delta! på cdu.no.

Til toppen

Forfatter(e)

Torgeir Salih Holgersen er lektor ved Blindern videregående skole der han underviser i geografi, samfunnsfag og historie. Holgersen har hovedfag i samfunnsgeografi. Han har skrevet lærebøker i geografi og samfunnsfag for ungdomstrinnet og videregående skole. I læreverket Geografi har han hovedansvaret for kapitlene om demografi og levekår. I læreverket Delta!, samfunnskunnskap er han en av tre hovedforfattere.

Morten Alexander Iversen er statsviter og har jobbet som lektor i videregående skole siden 2006. Han er en av bidragsyterne til antologien Folkemordenes svarte bok, og har en spesiell interesse for internasjonal politikk og historiens skyggesider. Iversen er forfatter på læreverket Delta!, samfunnskunnskap.

Eva Kosberg (f. 1982) er statsviter og stipendiat i utdanningsforskning ved OsloMet. Hun har undervist i videregående skole i tolv år, med undervisning innenfor ulike samfunnsfag, norsk og tysk. Kosberg er lærebokforfatter på læreverkene Delta!, samfunnskunnskap og Samspill, sosialkunnskap og Demos, politikk og menneskerettigheter (kommer våren 2022).

Delta! Samfunnskunnskap (Fagfornyelsen LK20)

Delta! har som mål å gjøre elevene rustet og motiverte til å delta aktivt i samfunnet og demokratiet. Delta! (2020) er skrevet til fagfornyelsen og den nye læreplanen i samfunnskunnskap for studieforberedende og yrkesfag vg1/vg2.