Damms leseunivers

Damms leseunivers 1: Tida er ingenting (Heftet)

Nivå 10

Forfatter:

Martin Widmark

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 32
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Nynorsk
Originaltittel: Emma ock tiden
Oversatt av: Vigestad, Kåre
ISBN: 9788204109415
Kategori: Norsk
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Norsk
Nivå: 1. trinn, 2. trinn, 3. trinn, 4. trinn
Komponent: Tekstbok
Om utgivelsen Damms leseunivers 1: Tida er ingenting

Ingen omtale

Til toppen

Forfatter(e)

Martin Widmark (f. 1961) er en av Sveriges mest elskede og produktive barnebokforfattere. Med suksess-serien LasseMajas detektivbyrå har han en selvfølgelig plass i millioner av barnehjerter og -hjerner over hele verden. Han har fått den ærefulle betegnelsen "barnas Agatha Christie". Bøkene hans er oversatt til nærmere 40 språk og er solgt i over 12 millioner eksemplarer. Med sin pedagogiske bakgrunn har han etablert prosjektet "En lesende klasse", der han har gjort en betydelig innsats for å stimulere barn og ungdom til å lese.

Om seg selv har Martin Widmark blant annet sagt dette: "Jeg er i dag en middelaldrende mann med barn, kone og hytte. Jeg jobbet som lærer i mange år, og siden ble jeg forfatter. Jeg elsker å skrive og å undersøke verden gjennom fortellingene mine. Det ordet som beskriver meg best er nok nysgjerrig."

Damms leseunivers
Damms leseunivers 1 og Damms leseunivers 2 Opplevelse (DLU) består av tilsammen 191 småbøker fordelt på 11 nivå. Bøker på samme nivå er samlet i bokser. Alle bøkene er utgitt både på bokmål og nynorsk, fordelt mellom opplevelses- og faktabøker. Kartleggingsprøvene på hvert nivå gjør det enkelt å følge opp elevene og gi dem passende leseutfordringer.