Camilla Collett, født Wergeland (Fleksibind)

Forfatter:

Line Baugstø

Forfatter:
Innbinding: Fleksibind
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 144
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788276349795
Kategori: Norsk og Språkfagene
Alder: 10 - 99
Fag: Norsk, Språkfagene
Nivå: 8. trinn, 9. trinn, 10. trinn, Akademisk, Vg1, Vg2, Vg3
Om utgivelsen Camilla Collett, født Wergeland

Camilla Collett er en av norgeshistoriens viktigste forfattere og vår første kvinnesakskvinne. Livet hennes var også fylt av dramatikk. Hun forelsket seg i brorens fiende, og bare trettiåtte år gammel ble hun enke og alenemor. Uten ektemann mistet hun all sosial anseelse og hadde få muligheter til å forsørge seg selv. Likevel avslo hun tilbudet om hjelp fra svogerne. Camilla Collett ville leve som et fritt menneske, og i løpet av tre år hadde hun skrevet Norges første realistiske roman. Den hadde landets elite ventet lenge på. Hvem kunne ane at den skulle bli skrevet av en kvinne med bare tre års skolegang?

Camilla Collett ble født i en tid da kvinner skulle være tause og underdanige. Men i stedet for å gjøre det alle ventet av henne gikk hun sine egne veier, og krevde sin rett til å snakke og til å fortelle om sine følelser.

I biografien forteller Line Baugstø en engasjerende og aktuell historie om livet til Camilla Collett.

Boka er skrevet i forbindelse med Stemmerettsjubileet og kan også leses av ungdom.

Til toppen

Forfatter(e)
Line Baugstø (f. 1961) er fra Kristiansand, men bor i Ski. Hun debuterte med romanen Reise i gult lys i 1986 og har siden utgitt novellesamlinger, essays, flere barnebøker og til sammen åtte romaner. Hun har også i flere år jobbet som journalist.