Øivind Bratberg er førstelektor ved Institutt for statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, hvor han blant annet underviser i forskningsmetode. Bratberg er aktiv spaltist og kommentator med ulike bidrag om britisk politikk i Morgenbladet, Klassekampen, NRK og TV2. I 2013 fikk han Cappelen Damm Akademisk sitt faglitterære forfatterstipend for manuset til boka Tekstanalyse for samfunnsvitere. Bratberg ga i 2015 ut Skyggebilder av Storbritannia, og sammen med Hans Olav Lahlum skrev han Britiske stasministre 1900-2015 som tar leserne med på en spennende og lærerik reise i vår tids politiske historie. I 2022 kom Falmet fløyel i London, Bratbergs tredje bok om Storbritannia på Cappelen Damm.
Hans Olav Lahlum (f. 1973) er historiker og forfatter. I 2010 debuterte Lahlum som skjønnlitterær forfatter med en klassisk krimroman, Menneskefluene. Boken ble den første i en rekke populære bøker om det samme etterforskerparet K2 og Patricia. Bøkene hans er solgt til flere land.
Se oversikt over serien om K2 og Patricia her.
Lahlum er født i Mo i Rana og har vokst opp i Jektvik i Nordland, men har bodd på Gjøvik siden 1989. Han debuterte med den kritikerroste boken Oscar Torp. En politisk biografi (2007). Siden har han utgitt Presidentene - fra George Washington til Barack Obama (2008), og Slik jeg ser det nå (2008) sammen med Haakon Lie og Hilde Harbo. I 2009 kom biografien Haakon Lie. Historien, mytene og mennesket, og i 2011 utga han Noen av oss har snakket sammen, om personskifter i Arbeiderpartiet under Gerhardsen og Bratteli. I den spesielle biografien Et kvart liv. Håvard Vederhus 1989-2011 (2013), har Lahlum skrevet respektfullt om den unge lederen i Oslo AUF, som endte sitt alt for korte liv på Utøya 22. juli 2011. I 2019 utkom biografien Reiulf Steen. Historien, triumfene og tragediene til strålende kritikker.
Ved siden av å skrive bøker, er Lahlum sjakkspiller og aktiv politisk. Han er mye brukt som kommentator og debattant.