Bokmål-nynorsk ordbok

Bokmål-nynorsk skoleordbok (Fleksibind)

Forfatter:

Knut Lindh

Forfatter:
Innbinding: Fleksibind
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 272
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål / Nynorsk
ISBN: 9788202494520
Kategori: Norsk og Norsk
Alder: 8 - 100
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Norsk
Nivå: 8. trinn, 9. trinn, 10. trinn, Vg1, Vg2, Vg3, Yrkesfag Vg1, Yrkesfag Vg2, Yrkesfag Vg3 påbygging
Komponent: Ordbok
Om utgivelsen Bokmål-nynorsk skoleordbok
Ordboka er tilpasset elever som går i ungdomsskolen og den videregående skolen, og som har nynorsk som sidemål. Den gjør det enklere å skrive riktig nynorsk ved at elevene kan slå opp på bokmålsordet og finne riktig nynorsk ord. Valg av skrifttype (font), farge på oppslagsordene og et brukervennlig format gir til sammen svært god lesbarhet og håndterbarhet.
  • Mer enn 18 000 oppslagsord
  • Detaljerte opplysninger om bøyning
  • En mengde eksempler og uttrykk
  • Rammer med norske ordtak
  • Nynorsk grammatikk og norgeskart
  • Tillatt ved eksamen i ungdomsskolen og i videregående skole
  • Nynorskrettskrivinga fra 2012


Oppslagsordene er tydelig markert med blå skrift. Disse er fulgt av nynorske synonymer med bøyninger og eksempler. For at det skal være lettere for elever som har nynorsk som sidemål, har vi utelatt en del former som sjelden blir brukt, samt bøyninger som gjør nynorsk unødig vanskelig for utrente brukere. Boka er skrevet etter nynorskrettskrivinga fra 2012.
Bokmål-nynorsk skoleordbok har et hendig og behagelig format med slitesterk og fleksibel innbinding. Boka kan åpnes flatt.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Bokmål-nynorsk ordbok
Bokmål-nynorsk ordbok gjør det enklere å skrive riktig nynorsk for alle som har bokmål som hovedmål, enten man er ansatt i offentlig forvaltning, er student eller er elev i skolen. Med utgangspunkt i samme ordboksdatabase er det også utviklet en mindre Bokmål-nynorsk skoleordbok som er blitt svært populær på ungdomstrinnet.

Fordelen med en bokmål-nynorsk ordbok i forhold til en nynorsk ordliste er at elevene kan slå opp på bokmålsordet og finne riktig nynorsk ord.