Beredskapsanalyse (Heftet)

Forfatter:

Jonas Eriksen, Eivind L. Rake og Morten Sommer

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 312
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202708375
Kategori: Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag og Organisasjon og ledelse
Fag: Organisasjon og ledelse
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Beredskapsanalyse

Denne boken gir en innføring i systematisk beredskapsarbeid og hvordan virksomheter og organisasjoner, både private, frivillige og offentlige, kan planlegge beredskapen som trengs for å håndtere uønskede situasjoner.

Boken tar for seg hovedtemaene
• Systematisk beredskapsarbeid og beredskapsvurderinger
• Planlegging og gjennomføring av beredskapsanalyser
• Evaluering av beredskapsløsninger
• Dokumentasjon og rapportering av analysearbeidet
• Systematisk forbedring av beredskap og beredskapsanalyser

Boken viser veien fra start til mål for beredskapsplanlegging, med hovedvekt på beredskapsanalyse. En rekke eksempler, nyttige analyseskjema og sjekklister blir presentert.
Målgruppen for boken er studenter på bachelor- og masternivå, samt ledere og fagpersoner som jobber innen sikkerhet og beredskap.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Jonas Eriksen er utdannet MSc in Risk, Crisis and Disaster Management ved University of Leicester, Brann- og HMS-ingeniør ved Høgskolen Stord/Haugesund og har delfag i ledelse fra NHH. Jonas Eriksen har i en årrekke vært gjesteforeleser på nasjonale utdanningsinstitusjoner innen beredskap, som Politihøgskolen, Norges brannskole, Nasjonalt utdanningssenter for samfunnssikkerhet og beredskap og Høgskolen i Innlandet. Han har over 20 års erfaring med operativt og administrativt beredskapsarbeid og er fagekspert i nasjonale og internasjonale komiteer som utarbeider standarder innen krise- og beredskapsledelse.

Eivind L. Rake er ph.d. i krisehåndtering og er førsteamanuensis II ved Universitetet i Stavanger. Han har 30 års erfaring fra brannvesenet og har vært beredskapsansvarlig i Sandnes kommune. Rake har bred erfaring med beredskapsundervisning på flere nivå og innen flere sektorer samt har jobbet med beredskapsanalyser i brannvesen og Statens vegvesen.


Morten Sommer er førsteamanuensis i samfunnssikkerhet og beredskapsledelse ved Universitetet i Stavanger. Han har mange års erfaring med forskning, undervisning og veiledning innenfor sikkerhet og beredskap.