Behandling av kroniske sår (Spiral)

Prosedyrehåndbok

Forfatter:

Barbro Kristiansen og Ragnhild Sætren

Forfatter: og
Innbinding: Spiral
Utgivelsesår: 2002
Antall sider: 240
Forlag: Akribe
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788279500513
Kategori: Helse- og sosialfag
Fag: Helse- og sosialfag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Behandling av kroniske sår

Behandling av kroniske sår bidrar til å øke kompetansen og kunnskapen om stell og behandling av ulike typer kroniske sår.

Kroniske sår og infeksjoner som følge av feil eller mangelfull behandling fører til økt lidelse og flere liggedager i institusjon. I mange tilfeller fører det også til en negativ utvikling av andre sykdommer, og i verste fall til for tidlig død. Likevel har pasienter med kroniske sår vært en forsømt gruppe i helsevesenet.

Med denne boka ønsker forfatterne å spre kunnskap om kroniske sår og samtidig sikre gode og enhetlige prosedyrer for stell og behandling av arterielle sår, diabetiske fotsår, venøse sår og trykksår. Egne prosedyrer for prøvetaking og måling av ankelindeks er med. Boka er rikt illustrert og presenterer generelt kunnskapsstoff om sår, sårfaser, sårbehandling og utstyr til bruk i behandlingen.

Boka har et lettfattelig språk, har utførlige utstyrslister og er rikt illustrert.

Til toppen

Forfatter(e)

Barbro Kristiansen er sykepleier og har lang erfaring med behandling av pasienter med kirurgiske, traumatiske og kroniske sår.

I 1997 opprettet hun sammen med Ranghild Sætren et tverrfaglig sårteam på kirurgisk poliklinikk, Sykehuset Innlandet HF, Elverum. Gjennom klinikken driver de utstrakt virksomhet for å høyne kompetansen og engasjementet innenfor konservativ behandling av kroniske sår, også i form av undervisning og hospitering. Kristiansen er også forfatter på kroniske sår i PPS.

Ragnhild Sætren er sykepleier og har lang erfaring med behandling av pasienter med kirurgiske, traumatiske og kroniske sår.

I 1997 opprettet hun sammen med Barbro Kristiansen et tverrfaglig sårteam på kirurgisk poliklinikk, Sykehuset Innlandet HF, Elverum. Gjennom klinikken driver de utstrakt virksomhet for å høyne kompetansen og engasjementet innenfor konservativ behandling av kroniske sår, også i form av undervisning og hospitering. Sætren er også forfatter på kroniske sår i PPS.