Barns møte med psykisk lidelse (Heftet)

En datters historie

Forfatter:

Grete Lillian Moen

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202357504
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning og Spesialpedagogikk
Fag: Spesialpedagogikk
Nivå: 1. trinn, 2. trinn, 3. trinn, 4. trinn, 5. trinn, 6. trinn, 7. trinn, 8. trinn, 9. trinn, 10. trinn, Akademisk
Komponent: Pedagogisk litteratur
Om utgivelsen Barns møte med psykisk lidelse

Barns møte med psykisk lidelse er en bok skrevet for alle som skal jobbe med barn som har pårørende med psykisk lidelse. Den egner seg for videreutdanninger innen psykisk helse, barnevernspedagogutdanningen, helsesøsterutdanningene og for lærere som har elever med psykisk syke pårørende. Denne 2. utgaven inneholder mer teori og forankring til utdanningene.

«Jeg ser på mamma. Hun ber om en klem. Ber forsiktig om at jeg må gjøre henne frisk. Jeg kjenner blodet fryse i kroppen. Jeg blir kald og stiv. Vil ikke. Klarer ikke gi mamma klemmen hun ber om. Kan ikke gjøre henne frisk. Svarer at jeg er på vei ut. I døren hører jeg mammas venninne si at de unge forstår så lite.»

Hvordan er det å vokse opp med psykisk lidelse hos en forelder? Hvordan er det ikke å bli sett i møte med hjelpeapparatet, å oppleve å være usynlig? Forfatterens ønske er å gjøre de usynlige barna synlige ved å fortelle sin historie og gjennom den vise hva fagfolk kan gjøre i møte med barn som vokser opp med psykisk syke foreldre.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Presse Barns møte med psykisk lidelse

«Nytt siden den første boken forfatteren skrev om sitt liv, er at barns sikkerhet er bedret gjennom lovendringene i helsepersonelloven og spesialisthelsetjeneteloven. Hennes største ønske er at de nye lovene blir virkelighet og omsettes i praktisk handling, som hun selv skriver i innledningen.Forfatteren setter søkelyset på barnets stemme og hvor viktig det er å ta de små på alvor. Tenk hvilke tanker et barn går med når det til en stadighet får høre at mor fikk psykiske lidelser når det ble født. Ikke når storesøster eller storebror ble født, men når jeg ble født skjedde det! Hvorfor, hva gjorde jeg galt? Slike barn har blitt kalt de usynlige barna. Hun spør seg selv, hvordan ser et usynlig barn ut? Hvordan møter personalet i barnehagen slike barn du ikke merker er der? Hva bærer de på? Eller de som er urolige og umulige. De bærer gjerne på en usynlig smerte! Forfatteren har vært et slikt usynlig barn, som trodde det var hennes skyld at mor hadde det vanskelig. Nå er hun voksen og mamma. Hun er også en fagperson med bred erfaring. I boken kommer barnets og ungdommens stemme frem, men også stemmen til den voksne datteren og fagpersonen. Boken veksler mellom dagboknotater og tanker i diktform, som ble skrevet når tiden ble for vanskelig å se moren slite med sin sykdom. En gripende historie om en datter som aldri ble fortrolig med sin mor, og orket ikke å ta innover seg at hun egentlig trengte henne mer, enn det hun greide å gi av sin kjærlighet.Hun vil dele dette med oss lesere, med et ønske om å formidle noe om hvordan det kan påvirke et helt liv når en ikke bli sett eller tatt på alvor som et pårørende barn. Hun ønsker at de usynlige barna - skal bli synlig! Barn er aldri for små til å forstå at noe er galt. Boken anbefales på det sterkeste å lese!»

Anne Marie Pedersen, Vi og barna 2/13

Til toppen

Forfatter(e)

Grete L. Moen er utdannet klinisk barnevernspedagog med videreutdanning innen blant annet familieterapi, intersubjektiv terapi og spesialisering innen barn- og unges psykiske helse. Hun har lang og bred erfaring innen barnevern og psykisk helse, og jobber til daglig som spesialrådgiver ved Regionsenter for barn og unges psykiske helse (RBUP), og har tidligere gitt ut bøkene Barns møte med psykisk lidelse, en datters historie og Jeg trenger noen å være glad i. Møter mellom mennesker og utvikling av profesjonell kompetanse.