Barns fysiske utvikling (Heftet)

Hvordan stimulere barns fysiske utvikling

Forfatter:

Gerd Lise N. Nordbotten

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 184
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202452544
Kategori: Natur, helse og bevegelse og Kroppsøving
Fag: Kroppsøving, Natur, helse og bevegelse
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Barns fysiske utvikling

Boka beskriver den normale fysiske utviklingen for barn fra fødsel til pubertet, og hvordan fysisk aktivitet påvirker denne utviklingen. I et samfunn med mange fysisk inaktive lekemuligheter, er det viktig å sette fokus på hvordan fysisk aktivitet kan få betydning for barns fysiske og mentale utvikling, fysiske kapasitet og fysiske helse. Den nye utgaven inneholder utvidet teori om det enkelte organsystem, og legger større vekt på hvordan kostholdet kan påvirke utviklingen av det enkelte organsystem, sammenlignet med den forrige utgaven. Boka beskriver også små barns nåværende fysiske aktivitetsnivå.
Siste delen av boka beskriver prinsipper for trening av ulike fysiske egenskaper, og den gir mange eksempler på hvordan man, gjennom lekaktiviteter, kan påvirke barns fysiske kapasitet. Barn er ikke minivoksne og det er derfor viktig å ta hensyn til barnets utviklingsnivå når vi driver med fysisk aktivitet med barn.

Boka vil være aktuell for alle som er opptatt av barn og fysisk aktivitet, spesielt med tanke på barnehage- og grunnskolelærerstudenter. Vernepleiere og barnevernspedagoger vil også kunne ha glede av boka.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)
Gerd Lise N. Nordbotten er universitetslektor ved Institutt for førskolelærerutdanning ved Universitetet i Stavanger, der hun underviser i fysisk fostring og idrettsfag. Hun er cand.scient. i fysiologi fra UiB og har mellomfag i idrett fra NIH.