Barna og seksualiteten (Ebok)

Forfatter:

Margrete Wiede Aasland

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2020
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 2.02 MB
Filformat: EPUB3
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202663483
Kategori: Psykologi , Samfunnsfag , Helsefag og Sosialfag
Fag: Helsefag, Psykologi, Samfunnsfag, Sosialfag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Barna og seksualiteten

Den erfarne sexologen og terapeuten Margrete Wiede Aasland tar i boken Barna og seksualiteten for seg hvordan barn utforsker sin egen og hverandres kropper på ulike alders- og utviklingstrinn.

Hvordan kan voksne møte barna på en god måte når de leker det voksne gjerne kaller «seksuelle leker», onanerer eller spør om seksualitet?

I boken gir forfatteren tips og veiledning til voksne og omsorgstakere, og svarer på sentrale og vanskelige spørsmål, blant annet om: Hva er vanlig «seksuell» atferd hos barn? Hva skal til for at barn blir trygge, også på sine seksuelle følelser? Hvordan kan voksne snakke med barna om «seksuell atferd» på en god måte?

Boken er skrevet for studenter og yrkesutøvere som arbeider med barn. Den er også nyttig for foreldre eller andre som har omsorg for barn.

Til toppen

Andre utgaver

Barna og seksualiteten
Bokmål Heftet 2020
Forfatter(e)

Margrete Wiede Aasland er utdannet pedagog og har spesialutdanning i sexologisk rådgivning. Hun har egen klinisk praksis ved Sexologisenteret i Oslo. og er tilknyttet Universitetet i Tromsø, Norges arktiske universitet, avdeling Alta.
Aasland arbeider som terapeut og underviser. I tillegg til ulike medier, er hun mye brukt som veileder og foredragsholder rundt omkring i Norge. Hennes spesialarbeidsområde er barns seksuelle utvikling og atferd, og barn som er utsatt for seksuelle overgrep og barnas familier. Aasland arbeider også terapeutisk med overgripere.