Barn og bevegelse (Heftet)

Funksjonell bevegelsesanalyse av barn 0-6 år

Forfatter:

Karen Therese Sulheim Haugstvedt og Ragnhild Bech

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 148
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202550455
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Helse- og sosialfag og Barnehagelærerutdanning
Fag: Barnehagelærerutdanning, Helse- og sosialfag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Barn og bevegelse
Aktivitet og mestring gir bevegelsesglede!

Funksjonell bevegelsesanalyse er et verktøy som kan brukes for å beskrive, analysere og vurdere barns bevegelser og funksjon i daglige aktiviteter. Barn og bevegelse viser hvordan kunnskap og teorier om barns bevegelsesutvikling kan overføres til praksis i samhandling med barn i aldergruppen 0–6 år. Boka er rikt illustrert. Målet med boka er at leseren vil bli inspirert til å analysere barnets bevegelsesrepertoar og prøve ut nye ideer og muligheter, snarere enn å sette søkelys på barnets begrensninger. Slik kan de som arbeider med barn tilrettelegge for en best mulig utvikling gjennom mestring og bevegelsesglede.

Boka gir:

  • innsikt i teorier om bevegelse og bevegelsesutvikling
  • en grundig beskrivelse av prinsippene bak funksjonell bevegelsesanalyse
  • en innføring i hvordan metoden kan være et anvendelig og målrettet klinisk verktøy

Boka er skrevet for studenter og profesjonsutøvere innen fysio- og ergoterapi. Den er også nyttig for helsesykepleiere, barnehagelærere, pedagoger og andre som arbeider med små barn.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)
Karen Therese Sulheim Haugstvedt er fysioterapeut. Hun har hovedfag i spesialpedagogikk og en ph.d. fra Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo. Haugstvedt er ansatt ved Senter for helsefremmende arbeid ved Akershus universitetssykehus HF.


Ragnhild Bech er spesialist i barne- og ungdomsfysioterapi og har hovedfag i helsefag fra Universitet i Oslo. Hun har arbeidet med barn både i kommune- og spesialisthelsetjenesten i Oslo siden 1980. Bech er ansatt i Oslo kommune, bydel Ullern.