Ragnhild Näumann har bakgrunn som lærer i kunst og håndverk ved Holviga ungdomsskole og Grimstad kulturskole. De siste årene har hun også vært leder i Grimstad kunstforening. I 2016 fullførte Ragnhild mastergradsavhandlingen Upcycling med gjenbrukstekstiler. Bærekraftig didaktikk i kunst og håndverksfaget ved Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN).
Kirstine Riis har bakgrunn som tekstilhåndverker, lærer og forsker. I 2016 forsvarte hun sin doktoravhandling ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). Siden 2010 har Kirstine vært ansatt som høgskolelektor/førsteamanuensis ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN) (tidligere Høgskolen i Telemark [HiT] og Høgskolen i Sørøst-Norge [HSN]). I sitt arbeid har Kirstine forsket på hvordan kunnskap utvikler seg og formidles når man arbeider praktisk skapende med materialer i verkstedet. Hun er opptatt av hvordan kunnskap som et levende fenomen kan knyttes til håndverk og empati, økologi og bærekraft. De siste årene har Kirstine sammen med blant andre kollegaer ved USN utforsket skaperverkstedet som arena for å jobbe med både analog og digital teknologi i kunst og håndverk.
Helene Illeris har bakgrunn som kunstner, lærer og forsker. Hun forsvarte sin doktorgradsavhandling i kunst- og håndverkdidaktikk ved Danmarks Pædagogiske Universitet (DPU) (nå Aarhus Universitet) i 2002, og siden har hun arbeidet med å utvikle fagområdet i Skandinavia. Helene har skrevet en lang rekke vitenskapelige bøker, kapitler og artikler om didaktikk knyttet til samtidskunst, visuell kultur og estetiske læringsprosesser. Siden 2010 har hun vært ansatt på fulltid som professor i kunstfagdidaktikk ved Universitetet i Agder (UiA), Fakultet for kunstfag, der hun har vært opptatt av performative og kunstbaserte læringsformer og av bærekraft som innfallsvinkel til kunstfagene. Hun har utviklet begrepene Art Education for Sustainable Development (AESD) og økologisk oppmerksomhet i kunst og håndverk.