Bare et bilde (Heftet)

Fotojournalistikk for skrivende journalister

Forfatter:

Agnethe Weisser

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 160
Forlag: IJ-forlaget
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202404956
Kategori: Journalistikk og Mediefag
Fag: Journalistikk, Mediefag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Bare et bilde

Et bilde i journalistikken er ikke «bare» et bilde. Bildene kan dokumentere, utfylle teksten, vise detaljer, fortelle en parallell historie eller være inngangen til en historie, enten den fortelles på papir eller i et digitalt medium.

Bare et bilde behandler bildets plass både i den hurtige journalistikken og i den mer langsiktige, og i ulike sjangre som feature, portrett og nyhet.

Journalister som mer eller mindre frivillig blir sendt på jobb med et kamera, får råd og tips om hvordan de selv kan ta bedre journalistiske bilder. Boka behandler også videofotografering med speilrefleks og smarttelefon og gir enkle tips for å lage et multimedieinnslag. Samtidig vies samarbeidet mellom skrivende og fotograferende journalister stor plass.

Boka gir en innføring i elementær fototeknikk og bildebehandling, med stor vekt på etikken. Den gir også et innblikk i pressefotografiets historie i Norge.

Bare et bilde retter seg både mot studenter i journalistikk og yrkesaktive journalister, men vil også være nyttig for andre med interesse for journalistiske bilder, for eksempel amatørfotografer, informasjonsarbeidere og studenter og elever i mediefag.

Til toppen

Forfatter(e)

Agnethe Weisser har jobbet i mer enn 35 år som journalist, og siden 1998 i Adresseavisen. Hun tar ofte bilder til egne saker, andre ganger arbeider hun sammen med en fotojournalist. Hun har også erfart rollen som fotograf i samarbeidet med en journalist. Agnethe Weisser har undervist ved Journalistutdanningen og Fotojournalistutdanningen i Oslo.